Találkozások Liszt Ferenccel címen emlékezett meg a EHE Egyházzene tanszéke a világhírű művészről

Létrehozás: 2011. november 03., 10:27 Legutolsó módosítás: 2011. november 03., 10:34

Budapest – A Liszt Múzeum ajándékaként 16 plakátot függesztettek ki az Evangélikus Hittudományi Egyetem lépcsőházában. A formabontó kiállításhoz kapcsolódott a 2011. november 2-án, 17 órakor tartott program is: Lépcsőházi találkozások Liszt Ferenccel. Szöveg és fotó: Kinczler Zsuzsanna

A félemeleten dr. Szabó Lajos rektor köszöntése után az EHE énekkara énekelt két kisebb Liszt művet, Liszt orgona miséjének két tétele hangzott el harmóniumon, dr. Finta Gergely tolmácsolásában. A program második színhelye a díszterem előtti tér volt, ahol a hallgatóság a HÖK által hangulatosan berendezett fenti társalgóban foglalt helyet.

Márton Gyöngyvér könyvtáros irodalmi összefoglalót adott Liszt koráról, illetve a róla szóló irodalmi alkotásokról. Két hallgató, Dömök Krisztina és Hegedűs Gábor verset olvasott. E nagy témához rövid volt az idő, de a könyvtár felkészülten várja a téma iránt érdeklődőket.

A tanszék tanárai, Kun Ágnes Anna magánénekes és Elek Szilvia zongoraművész két Liszt dalt szólaltatott meg: Halászleány és A három cigány címmel.

Ezután a műsorban visszakanyarodtak az egyházzenéhez. Dr. Kinczler Zsuzsanna szólt a „Pedagógus” Liszt Ferencről, s a művész egyházhoz és egyházzenéhez fűződő viszonyáról.

A kötött program befejezéseként Takács Dóra harmadéves kántor szakos hallgató játszotta Liszt: Esti harangszó cím művét, s az énekkar énekelte Az Úristen áldjon meg minket című művet.

Előadók és hallgatóság közös teázással zárta az alkalmat!

A program plakátját ezúton is köszönjük Bence Domonkosnak és feleségének, Bencéné Horváth Noéminek!

 

Fájlok
LISZT PLAKÁT   113.8 kB  
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben