Szekeres Adrien templomturnén

— Felvéve: , ,
Létrehozás: 2008. november 17., 15:13 Legutolsó módosítás: 2008. november 17., 15:18

Budapest - A katolikus pap azt mondta neki: ha a reformátusoknál nem járna sikerrel, énekelhet az ő templomában. Szekeres Adrien adventi koncertsorozatra készül, és már nem álmodik az Eurovíziós Dalfesztivállal. Forrás: Szabad Föld

Szekeres Adrien templomturnén

Szekeres Adrien

Az első magyar popénekesnő, aki templomturnéra vállalkozott. Könnyen ment a szervezése?
- Nem volt egyszerű. Sok templomba elküldtük a CD-t, hogy a papok és lelkészek megismerjék, milyen világi zenét szeretnénk a templomokban előadni. Jórészt reformátusok jeleztek vissza, hogy szívesen látnának, de előfordult, hogy az egyik katolikus pap közölte, ha nem kellünk a reformátusoknak, ő befogad bennünket. Többek között Miskolcra, Debrecenbe, Nyíregyházára, Kecskemétre visszük majd hatvan-hetven perces a műsorunkat az adventi időszakban.

- A karácsonyi ünnepkört lemez nélkül sem hagyja magára?

- Karácsonyi albumom jelenik meg tizenegy felvétellel, melyből öt klasszikus karácsonyi dal, a többi Kiss Gábor és Nagy Tibor szerzeménye, gyerekek is énekelnek bennük.

- Nem csupán énekel gyerekekkel, de jószolgálati nagykövetüknek is felcsapott.

- Részt veszek a Közösen Programban, amely a családon kívül nevelkedő gyerekeken segít. A lényege, hogy ha valaki egy adott bank kártyájával vásárol, minden vásárlás után egy bizonyos összeggel csecsemőotthonokat támogathat.

- Úgy tetszik, van mivel vigasztalódnia azután, hogy egy ismeretlen mezőkövesdi énekesnő megelőzte az Eurovíziós Dalfesztivál magyar döntőjében, s nem lehetett ott a belgrádi mezőnyben. Sokszor álmodott arról, hogy Csézy helyett ön szerepel a nemzetközi társulatban?

- Ma már nem bánom, hogy nem én nyertem a magyar döntőt, az élet igazolta, hogy ennek így kellett lennie, s már a rémálmaimban sem jönnek elő az akkor történtek.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben