Sárospatakon vendégszerepel a Wartburg Choir

Létrehozás: 2011. április 20., 10:05 Legutolsó módosítás: 2011. április 20., 10:07

Sárospatak – Április 30-án és május elsején Sárospatakon vendégszerepel a világhírű egyházi kórus, az amerikai Wartburg Choir. A közel száz tagú együttes két nagyobb és több kisebb koncertet is ad a zempléni városban. Forrás: boon.hu, Független Hírügynökség

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Aros János Sárospatak polgármestere elmondta: a kórus először 30-án, szombaton este tartja nagykoncertjét a református nagytemplomban. Másnap pedig az Anyák napi ünnepi istentiszteleten vendégeskednek a neves együttes tagjai. Az énekesek közül többen mindezek mellett elénekelnek néhány dalt a két helyi gimnázium ballagásán, de adnak koncertet is a Rákóczi-vár udvarán.

A Wartburg Choir összesen hat európai országban lép fel: Magyarország mellett Ausztriában, Németországban, Norvégiában, Svédországban és Dániában. SárospatakraSzent Erzsébet kultusza révén látogat el a neves együttes – közölte a polgármester. Az Árpád-házi szent ugyanis a zempléni városban született, ugyancsak az ő személye az összekötő kapocs Patak és a németországi Eisenach között. A kórus tagjait közösen látják vendégül, akiket családoknál szállásolnak el.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben