Pitti Katalin jótékonységi estje volt Tihanyban

Létrehozás: 2011. szeptember 05., 12:23 Legutolsó módosítás: 2011. szeptember 05., 12:32

Tihany – Jótékonysági koncertet adott Tihanyban, az apátsági templomban a Keresztény Kulturális Akadémia javára Pitti Katalin Liszt-díjas operaénekesnő, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze, Virágh András orgonaművész közreműködésével. Forrás: Magyar Kurír / Toldi Éva

A koncert a cappella-összeállítással kezdődött, melyben elsőként az énekelt Ómagyar Mária-siralom hangzott fel. A művésznő megragadó átéléssel adta elő a Fájdalmas Anya siratóénekét. Az énekes imákat versek követték (Ady: Volt egy Jézus, Reményik: Kegyelem, Prohászka: Kő az úton című verse s Petőfitől A magyarok istene) és imádságok Korzenszky Richárd Uram, hogy lássak! című imádságoskönyvéből, valamint Erőss Alfrédtól, s archaikus népi imák is felhangzottak. A lírai összeállítást klasszikus zenei darabok tagolták. Az egybegyűltek hallhatták Bach C-dúr prelúdium és fúgáját, Gounod Ave Maria című megrendítő művét, Franck Panis angelicusát, Liszt Ave maris stella és Halmos László Benedictus című darabját.

A lírai epilógusban útravalóul Hamvas Béla gondolataival búcsúzott Pitti Katalin a hálás közönségtől: „A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle…”

Az est végén Korzenszky Richárd perjel szeretettel köszönte meg a jótékony célú estet a két művésznek. A koncert Kodály Esti dalával zárult, melyet a közösség együtt énekelt a művészekkel.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben