Önkormányzatok csatlakoztak fogyatékos emberek kezdeményezéséhez

Létrehozás: 2011. november 08., 15:55 Legutolsó módosítás: 2011. november 09., 15:56

Budapest – Nyolc budapesti kerület és a fővárosi önkormányzat is támogatja a fogyatékos emberek által szervezett november 13-ai Jobb velünk a világ! jótékonysági koncertet, illetve az annak bevételéből felépülő lakóotthont, amely Magyarország első passzívházként működő közintézménye lesz. Forrás: Magyar Kurír

A november 13-án, vasárnap a Sportarénában megrendezésre kerülő szuperkoncert fellépői Hobo és Bandája, az Ismerős Arcok, a Misztrál, Krizbai Teca és a Nemadomfel Együttes.

A legelsőként csatlakozó Óbuda és Újbuda önkormányzata után Kispest, Csepel, Ferencváros, Zugló és Kőbánya vezetése is jelezte, hogy jegyvásárlással, támogatással segítik a Jobb velünk a világ! jótékonysági koncertet. A megvásárolt jegyeket a kerületek nagycsaládos vagy hátrányos helyzetű lakosaik számára ajánlják fel. A Fővárosi Önkormányzat és Dabas pénzadománnyal támogatja a rendezvény célját, egy fogyatékos emberek számára épülő környezettudatos lakóotthon megépülését.

14 órától civil vásárt is tartanak a Sportarénában, amelyen megváltozott munkaképességű emberek által készített termékeket vásárolhatnak meg az érdeklődők. Az elmúlt évekhez hasonlóan közel húsz szervezet vesz részt a vásáron: gyertyákat, képeslapokat, lakáskiegészítőket, kézi csomózású szőnyegeket bocsátanak áruba. A gyermekeknek kézműves foglalkozásokat szerveznek.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben