Ökumenikus vallási fesztivál lesz a sopronbánfalvi kolostorban

Létrehozás: 2011. július 19., 10:23 Legutolsó módosítás: 2011. július 19., 10:25

Sopronbánfalva - Ökumenikus vallási fesztivált rendeznek augusztus 12. és 27. között Sopronbánfalván, az egykori pálos-karmelita kolostor felújított épületében. Forrás: MTI

A szervezők hétfői tájékoztatása szerint a rendezvény a vallások sokszínű világát igyekszik bemutatni a hívő és nem hívő embereknek egyaránt.
Augusztus három hétvégéjén egyedi programok várják az odalátogatókat. Egyebek mellett előadják Tolcsvay László és Tolcsvay Béla Magyar Mise című rockoratóriumát, és fellép Oberfrank Pál színművész, a Szent Efrém Férfikar, a Javor Szentendrei Szerb Ortodox Kórus és a Szigony zenekar is.
Augusztus 12. és 14. között A Napba öltözött asszony - Mária-napok címmel szakrális művészeti kiállítást rendeznek, továbbá keresztény lelkiségű önismereti programokkal, lelkigyakorlatokkal, beszélgetésekkel, előadásokkal, egyéni és csoportos foglalkozásokkal, filmvetítésekkel is várják a résztvevőket.
A program keretében mások mellett Csiba Júlia Mária-énekeket és felvidéki dalokat ad elő, A belső béke, India misztikus varázsa címmel indiai klasszikus zene- és táncbemutatót rendeznek, valamint La ilaha ilAllah - Egy Isten van - címmel szúfi istendicsőítő énekeket is hallgathatnak az érdeklődők.
Ezenkívül megismerkedhetnek a látogatók többek között a japán kolostori meditációs zenével, hallgathatnak klasszikus szoprán áriákat Bach, Caccini, Schubert és Mendelssohn műveiből, de gospel-spirituálék is szerepelnek a fesztivál kínálatában.
Akik augusztus 26-án látogatnak el Sopronbánfalvára, jelen lehetnek a czestochowai Szűz Mária-kegykép legújabb hazai másolatának ünnepélyes átadásán és megáldásán, amit Bátor Botond, a Magyar Pálos Rend tartományfőnöke végez. A tartományfőnök a  czestochowai Szűz Mária és a pálos rend története címmel, míg Reisner Ferenc címzetes kanonok, hegykői plébános A Mária-zarándoklatok lelkisége címmel tart előadást. Ezután zarándoklat indul a sopronkertesi pálos kolostorhoz.
A program keretében augusztus 27-én Ég, Föld, ember címmel vallásközi konferenciát rendeznek, amelyen az öt világvallás képviselői arra keresik a választ, hogy az ősi világvallások hagyománya, tanításai, hittételei a mai kor emberének milyen üzenettel tudnak szolgálni a természetfelettiről, teremtésről, teremtőről és a teremtett világról - olvasható a szervezők közleményében.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben