Nyáresti koncertek a Kálvin-udvarban

— Felvéve: , , ,
Létrehozás: 2011. augusztus 01., 08:42 Legutolsó módosítás: 2011. augusztus 01., 08:51

Budapest – Augusztus végéig csütörtök esténként zene szól a belvárosi Kálvin-udvarban: csütörtökön Farkas Zsolt és Várnagy Andrea négykezes zongorakoncertje hallható a Kultúrpezsgés – Ferencvárosi Nyár elnevezésű fesztivál keretében. Forrás: MTI

A videoklipek vizuálisan felpörgetett korszakában, a megváltozott kulturális környezetben a komolyzene hatásos közvetítésének is másképpen kell történnie. Egy zongora talán már kevés; szólistaként eltöltött éveink után éreztünk rá a négykezes zongorázás szépségeire és arra, hogy a kamarazenélés, különösen ha családon belül megvalósítható, mennyi színt és új befogadási lehetőséget nyújt a közönség számára – fogalmazott a zenész házaspár a koncert kapcsán az MTI-nek.
A fesztiválon augusztus 11-én a Tercina régizene együttes játszik reneszánsz és barokk muzsikát a Kálvin téri református templom kertjében. A trióban Vitárius Piroska barokk hegedűn, Kállay Katalin blockflötén, Győri István lanton és barokk gitáron játszik. Négy fiatal harsonaművész, Sütő András, Pálinkás Péter, Káip Róbert és Nagy Viktor Dániel alkotja a Corpus Quartetet, amelynek tagjai nemcsak kamarazenészként, hanem szólistaként is elismertek. Repertoárjukon a reneszánsz zenétől a kortárs zenéig sok minden megtalálható, otthonosan mozognak a komolyzene és a dzsessz világában is. A Corpus Quartet koncertje augusztus 18-án hallható a Kálvin-udvarban.
A nyári sorozatot a 2011-es Fringe Fesztiválon Ferencváros-díjjal jutalmazott Harmonia Garden, a fellépők között a legfiatalabb együttes zárja augusztus 25-én.
A formációt 2006-ban alapították zeneművészeti egyetemet végzett fiatalok. Világhírű filmek betétdalait, magyar, francia, balkáni és orosz dallamokat, műveket szólaltatnak meg, amelyeket az autentikus csárdás, a bossa nova, a szving, a tangó és a django stílusával ötvözve dolgoznak fel.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben