Nemsokára startol Győrben az Öt Templom Fesztivál

Létrehozás: 2011. május 04., 09:32 Legutolsó módosítás: 2011. május 04., 09:35

Győr – Öt nap, öt templom, öt vallás: május 12-e és 16-a között rendezik az Öt Templom Fesztivált Győrben- tájékoztatták a szervezők a Független Hírügynökséget. Azt mondják, hogy ezen a fesztiválon nincs sör, nincs virsli, de van valamiféle spirituális hangulat és áhitat, és ismerkedés a másik ember hitével és szeretetével. Ez a közös ünnepük, ahol évről évre, estéről estére másik újvárosi templomban gyúlnak ki a fények, a tolerancia és a békesség fényei. Koncertekkel, színházi előadásokkal, beszélgetésekkel, istentiszteletekkel várják az érdeklődőket. Forrás: Független Hírügynökség

Hatodik alkalommal rendezik meg az Öt Templom Fesztivált. Ősszel szokták tartani, idén azonban a tavaszi időpont mellett döntöttek a szervezők. Az időpont új, de a helyszínek és a tematika a régi. Lesznek zeneiskolai koncertek, városjáró építészeti séták, művészettörténeti előadások, magyarázó istentiszteletek, koncertek és színházi előadások.

Csütörtökön Fehérváry Lilla és Kátai Zoltán ad Mária énekekből és pünkösdi imádságokból összeállított alkalmi koncertet a görög katolikus templomban, pénteken a Szent Efrém Férfikar, Bubnó Tamás vezetésével a Kossuth utcai katolikus templomban lép fel, szombaton a Custos Viol Consort és a Régizene együttes először játszik együtt a fesztiválszervezők kérésének eleget téve. Vasárnap a zsinagógában egy újabb premier, „Én nem tudom mit hoz a holnap..." címmel a Budapest Bár kiegészülve Sebestyén Bálinttal, a Győri Balett magántáncosával lép a közönség elé új színházi műsorával. A református templomban vasárnap este Ferenczi György és a Rackajam, hétfőn, a fesztivál zárásaként a Kányádi Sándorral kiegészült Kaláka együttes koncertezik.

Hagyományteremtő szándékkal indítják útjára az idei évben az angyal témakörére épülő tudományos konferenciát. A fesztivál öt napjának mindegyikére jut, templomi környezetbe illő alkalmi koncert. A hétvégén Matija Solce, a prágai DAMU tanára érkezik nemzetközi kurzusának növendékeivel, hogy a görög katolikus templom udvarán megnyissák alkalmi „lélekvendéglőjüket".

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben