Művészeti Napok lesznek Nagycenken

— Felvéve: , , ,
Létrehozás: 2011. augusztus 01., 08:28 Legutolsó módosítás: 2011. augusztus 01., 08:29

Nagycenk – A zenei programok állnak a Nagycenki Művészeti Napok középpontjában; a rendezvényt augusztus 5. és 13. között tartják Széchenyi falujában. Forrás: MTI

A helyszínválasztással a legnagyobb magyar emlékének megőrzését, szellemiségének ébrentartását kívánjuk elősegíteni – közölte a szervező Sonare Ifjúsági Kamarazenei Alapítvány elnöke az MTI-vel. Meizl Valéria hozzátette, hogy idén tizenharmadik alkalommal rendezik meg a másfél hetes hangversenysorozatot, amelynek létrejöttét magánszemélyek támogatásai és félmillió forint pályázati forrás tett lehetővé.
Az művészeti napokat a Széchenyi István Emlékmúzeumban a Soproni Múzeum és Madarassy István szobrászművész közös kiállításának megnyitója indítja pénteken: a tárlat Széchenyi Istvánnak és Liszt Ferencnek állít emléket. Másnap ugyanott a Spengler Trió ad hangversenyt: a hármasikrek műsorán Bach-, Mozart-, Chopin- és Brahms-művek szerepelnek.
Petrován Mária orgonaművész Bach, Liszt, Schubert és Kodály műveit játssza augusztus 7-én vasárnap a Szent István templomban. A koncert érdekessége, hogy a művész saját mobil orgonáján szólaltatja meg a zeneműveket. Az Ewald Rézfúvós Kvintett hangversenye augusztus 8-án lesz a Kastélyszállóban; egyebek között Rossini, Grieg, Liszt, Brahms és Bizet műveit adják elő.
Maros Éva hárfaművész és Geiger György trombitaművész koncertjét augusztus 11-én tartják a múzeumban. Műsorukon Händel-, Bach-, Debussy-, Csajkovszkij- és Bartók-darabok szerepelnek. Másnap ugyanott az Akadémia Vonósnégyes ad koncertet, hangversenyükön Mozart- és Dvorak-kvartetteket hallhat közönség.
Az augusztus 13-iki zárókoncerten Jandó Jenő zongoraművész, Bodó Antónia és Környei Zsófia hegedűművész, továbbá Maróth Bálint csellóművész Beethoven-műveket játszik a múzeumban.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben