Megnyílt Kecskeméten a Chagall kiállítás

— Felvéve: , ,
Létrehozás: 2009. szeptember 26., 11:49 Legutolsó módosítás: 2009. szeptember 26., 11:50

Kecskemét – Hivatalosan is megnyílt a Chagall kiállítás. A nagyközönség szombaton 10 órától tekintheti meg az orosz zsidó származású alkotó litográfiáit, azaz kőnyomatainak egy részét a Cifrapalotában. Az első látogató hatalmas ajándékcsomagban részesül, de a tárlat 2 hete alatt számtalan meglepetésre számíthatnak az érdeklődők. Forrás: kecskeméti tv

Hegedűmuzsika nyitotta meg a kecskeméti Chagall kiállítást pénteken délután a Cifrapalotában, ami két héten keresztül látogatható meghosszabbított nyitva tartással. Chagall alkotásainak egyik szegmensét szemlélheti meg a Hírös városi közönség október 11-ig.    

„Az Ő élete három nagy korszakra bontható, igazán az a korszak, amiben most állunk, ez az 1956-tól 1960-ig terjedő időszakának a terméke. Ezek kőnyomatok, úgynevezett litográfiák, amiket Ő készített hihetetlen nehéz technikával.” – tudtuk meg Dr. Pászti Ágnestől, a Chagall kiállítás sajtófőnökétől.  

112 litográfia került most Kecskemétre, ami a Pingvin patikahálózatnak köszönhető. Ennek hála városunkban Munkácsy után, egy újabb világhíresség alkotásait tekintheti meg az érdeklődő publikum.   

„Tényleg azt hittem, hogy a Munkácsy kiállítás az utolsó nagy dobás volt az életemben. Egy boldog, elégedett ember vagyok, mert az életemet szép tárgyak között töltöttem, de ez azért külön öröm, hogy egy ilyen világhírű művész munkáit köszönthetjük itt a Cifrapalotában.” – mondta el Laczkó János megyei múzeumigazgató.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben