Kulturális örökség napjai – Programok Kecskeméten

Létrehozás: 2011. szeptember 16., 14:40 Legutolsó módosítás: 2011. szeptember 16., 14:41

Kecskemét - Kecskeméten a Kulturális örökség napjain, szombaton és vasárnap 12 helyszínen, számos programmal és kiállítással várják a város kulturális intézményeibe az érdeklődőket. Forrás: MTI

Mák Kornél, Kecskemét oktatási és kulturális ügyekért felelős alpolgármestere pénteken, a városházán tartott sajtótájékoztatón kiemelte: Kecskeméten a megyei és a városi fenntartású kulturális intézmények mellett az egyházak is bekapcsolódnak a hétvégi programsorozatba.
A Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Strohner József Univer-Zoomok című kiállításával, Dennis Galloway kiállításával, Örökzöld Partyval, kulturális sétával készül a programsorozatra, míg a kecskeméti református temetőben séta lesz. A Szentcsalád Plébánia nagytermében A család a képzőművészetben címmel nyílik kiállítás.
A Magyar Fotográfiai Múzeumban Robert Capa normadiai partraszálláskor készített képeiből látható tárlat, a kiállított fotókat először lehet Magyarországon látni.
A Planetárium előadásokkal várja az érdeklődőket. A Katona József Múzeum a Cifrapalotában, a Kecskeméti Alkotóház, a református templom és tornya, a Kecskeméti Református Egyházközség Újkollégiuma, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, a Katona József Emlékház, valamint a Nemzetközi Kerámia Stúdió szintén tárt ajtókkal várja a közönséget.
Mák Kornél alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy az érdeklődők előre tájékozódjanak az intézmények és kiállítóhelyek nyitva tartásáról, mert egyes helyszínek mindkét napon, mások viszont csak a programsorozat egyik napján fogadják a közönséget.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben