Kontraszt – Ezt a kiállítást 14 éves kor alatt meg sem nézhetik

Létrehozás: 2010. augusztus 30., 10:46 Legutolsó módosítás: 2010. augusztus 30., 10:47

Debrecen – Különleges, egyben megdöbbentő kiállítást láthatnak az egyetemi templomba látogatók. A társadalom nem hagyhatja szó nélkül a drogok, az abortuszok, az alkohol romboló, testet-lelket károsító hatását. Forrás: civishir.hu

A rendőrség és a református egyház ifjúság- és családmentő kiállítása multimédiás eszközök segítségével mutatja be a fiatalokat érintő problémákat, kiemelve a kábítószer, az abortusz, a családon belüli erőszak, az öngyilkosság, a válások és a globális pénzhatalom kérdéseit. A látogatók beülhetnek egy autószimulátorba, hogy megtapasztalják a drogok és az alkohol káros hatását.

A kiállítás célja, hogy továbbítsa a klasszikus erkölcsi értékeket, valamint a szervezők megmutassák, a társadalom nem maradhat
néma a fiatalokat és a családokat érintő problémák kapcsán. Minden harmadik fiatal már használt valamilyen illegális kábítószert, és ezt, ha anonim módon is, de felvállalja. Magyarországon a 15–18 éves lányok felének már volt szexuális kapcsolata és az első aktus alkalmával a felmérések szerint a párok 90 százaléka semmilyen módszerrel nem védekezik.  

A Kontrasztkiállítás szeptember 1-jén nyílik Debrecenben az Egyetem tér 2. szám alatt található templomban. A látogatás ingyenes! (16 éven aluliak csak szülő vagy pedagógus jelenlétében nézhetik meg a kiállítást, 14 éven aluliaknak egyáltalán nem javasolják a megtekintést a szervezők. )

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben