Kiál(lí)tás a családokért

Létrehozás: 2009. december 23., 10:00 Legutolsó módosítás: 2009. december 23., 10:01

Kisvárda – Ifjúság- és családmentő kiállítást szervez a rendőrség és a református egyház Kisvárdán, a Szent László út 49. alatt 2010. január 11-étől 14 éven felüliek számára. Forrás: SZSZB MRFK Sajtószolgálat

A Kontrasztkiállításon multimédiás eszközök segítségével mutatják be a fiatalokat érintő problémákat, érintve a kábítószer, az abortusz, a családon belüli erőszak, az öngyilkosság, a válások és a globális pénzhatalom kérdéseit.

A látogatók beülhetnek egy autószimulátorba kettős látást előidéző szemüveggel, hogy megtapasztalják, ittas állapotban milyenek lennének a reakcióik, vagy például „elmehetnek diszkóba”, ahol többek között a drogok és az alkohol káros hatását mutatják be a szervezők.

A kiállításnak nem az a célja, hogy sokkoljon, hanem hogy a klasszikus erkölcsi értékeket továbbítsa, valamint a szervezők megmutassák, a társadalom nem maradhat néma a fiatalokat és a családokat érintő problémák kapcsán.

A Kontrasztkiállítás 2010. január 11-étől látogatható Kisvárdán. 16 éven aluliak csak szülő vagy pedagógus jelenlétében nézhetik meg a kiállítást, a 14 éven aluliaknak pedig egyáltalán nem javasolják a megtekintést a szervezők.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben