Kányádi Sándor tiszteletére tart koncertet a Kaláka

Létrehozás: 2009. június 03., 18:58 Legutolsó módosítás: 2009. június 03., 18:58

Június 5-én este fél nyolckor koncertet rendez a Kaláka együttes a 80 éves Kányádi Sándor köszöntésére a Bakáts téri templomban. Forrás: litera.hu

Az ismert költő nyolcvanéves évfordulóját ünneplik sokan és sok helyen. A koncert előtt a Ráday Könyvesház felkérésére a költő a Ráday utcai vers-pódiumon is fellép, ahol „valamit”, sajátot, kedvencet, vállalt őstől származót fog mondani. Innen indulnak majd a Bakáts téri templomba az ünnepi koncertre.

Kányádi Sándor 1929. május 10-én született Nagygalambfalván (Hargita megye, Románia). A kolozsvári Bolyai Tudományegyetem Nyelv- és Irodalomtudományi Karán szerzett magyar-irodalom szakos tanári diplomát, de soha nem dolgozott tanárként, életét az irodalomnak szentelte. Költői tehetségét Páskándi Géza fedezte fel.

Kányádi a magyar irodalom közösségi elvű hagyományának folytatója. Az anyanyelv megtartó ereje, az erdélyi kisebbségi sors mint alaptémák határozzák meg költészetét, mely a közösségi létproblémákat egyetemes érvényességgel szólaltatja meg.
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben