II. János Pál pápáról készült fotókból nyílt kiállítás Kecskeméten

Létrehozás: 2011. június 30., 09:16 Legutolsó módosítás: 2011. június 30., 09:16

Kecskemét – A néhai II. János Pál pápa magyarországi látogatásán, valamint boldoggá avatási ünnepségén készített fotókból nyílt kiállítás a Karol Wojtyla Barátság Központban szerdán Kecskeméten. A felvételek nagy részét az MTI-től kapták a szervezők. Forrás: MTI

Nekünk, magyaroknak is nagy adomány volt a lengyel pápa tevékenysége, és az abból leszűrhető üzenet, ami a közösségépítés, a gyengékkel, megkeserítettekkel, árvákkal, betegekkel közös imádság és munka – fogalmazott a tárlat megnyitóján Magyar Anna, a Csongrád megyei Közgyűlés elnöke.
Farkas P. József, a Karol Wojtyla Barátság Központ igazgatója az MTI-nek elmondta: a nemzeti hírügynökség térítésmentesen bocsátotta rendelkezésükre képeit. Az MTI fotói mellé kiegészítésképpen néhány olyan felvétel is került, amely a Rómából elindult szent ereklye krakkói hazatérését ábrázolja, két fényképet pedig az L'Osservatore Romano című vatikáni laptól kaptak.
A fotótárlat vándorkiállítás, amely egy hónapon át, a Karol Wojtyla Barátság Központ alapításának ötéves évfordulója eseményeinek befejezéséig lesz Kecskeméten látható. Az anyag később a II. János Pál pápa emlékét, majd a lengyel-magyar barátságot ápoló intézményekben lesz látható.
A rendezvényen Magyar Anna elmondta, hogy a 2007-ben létrehozott Lengyel-Magyar Barátság Napjához, azaz március 23-hoz köthető rendezvény jövő évi helyszíne Ópusztaszer központtal Csongrád megye lesz. A megyei közgyűlés elnöke – akit idén áprilisban Branislav Komorowski lengyel köztársasági elnök a Lengyel Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjével tüntetett ki – emlékeztetett arra, hogy Lengyelországban és Magyarországon felváltva ünneplik meg ezt a napot, amelyen az államfők is találkoznak.
A Kecskeméten működő Karol Wojtyla Barátság Központban hátrányos helyzetű embereket fogadnak. „Lelki segítés, munkára visszavezetés is a tevékenységi körünkbe tartozik, de egészségvédő és szenvedélybetegeket ellátó programunk van" – mondta Farkas P. József. Mint kifejtette, támogatóiknak, aktivistáiknak köszönhetően naponta 120-130 szegény ember ellátására vállalkozhatnak.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben