Folk hátán folk – 30 éves lesz a Kaláka Fesztivál

Létrehozás: 2009. június 22., 12:46 Legutolsó módosítás: 2009. június 22., 12:48

Mikolc – Kettős jubileumot ünnepelnek idén a Kaláka fesztiválon: a rendezvény 30. és a házigazda Kaláka együttes 40. születésnapjáról is megemlékeznek Kelet-Közép-Európa legrégebbi folkzenei fesztiválján július 10. és 12. között Miskolcon és a Diósgyőri várban. Forrás: MTI

A rendezvényen a tradicionális népzene mellett természetesen jelen van az énekelt vers, a dzsessz, a folk-rock, a blues, a világzene, és valamennyi olyan zenei irányzat, amelynek alapja a  népzene. A fesztiválon eddig több mint háromezer előadó lépett fel a világ minden tájáról.

A rendezvény fő helyszíne a Diósgyőri vár, de sok esemény lesz Miskolc belvárosának intézményeiben, így a Városháza díszudvarán, az Európa Házban, a Csodamalom Bábszínházban, a  Belvárosi Evangélikus Templomban, a Zsinagógában és Avasi Református Műemlék Templomban.

Az idei, jubileumi fesztivál előadói igazi műsor-kavalkádot garantálnak. Fellép például Bognár Szilvia és zenekara, Borbély Mihály és a Balkán Jazz Project, a Budapest Klezmer Band, a Csík zenekar, az Esztenás együttes, az EtnoRom együttes, Gryllus Vilmos, illetve a Méta együttes. Emellett itt lesz a Kisharang együttes, a Napra zenekar, Palya Bea és Szokolay Dongó  Balázs, Sebestyén Márta, a Sebő-, a Sirtos együttes, Szalonna és  bandája, a Számadó zenekar, Szalóki Ági, a Szélkiáltók, a Téka együttes, a Vujicsics együttes és természetesen a Kaláka.

Idén kizárólag magyarországi előadók szerepelnek a programban.

A fesztivál kettős jubileumot ünnepel: a rendezvény harmincadik és a Kaláka együttes fennállásának negyvenedik évfordulóját. A zenekar tagjai művészeti és közművelődési tevékenységükért megkapták a Kossuth-díjat, a Prima Primissima Díjat, Miskolc megyei Jogú Város  Pro Urbe-díját, valamint a Liszt Ferenc-díjat.

Linkek
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben