Ez az a nap! – Az egyházak képviselői közösen imádkoztak

Létrehozás: 2011. október 03., 10:57 Legutolsó módosítás: 2011. október 03., 11:02

Budapest – 2011. október 2-án a Papp László Budapest Sportarénában az utóbbi évek egyik legkeresettebb újgenerációs keresztény együtteseként számon tartott, amerikai Jesus Culture Band lépett fel. Mellettük a hazai dicsőítő zene jeles képviselői is színpadra állhattak az Ez az a nap! elnevezésű rendezvényen. Szöveg: evangelikus.hu

Vasárnap délután fél négykor nyíltak meg a csarnok kapui, és a gyülekezés ideje alatt a Baptista fúvósok zenéje szólt. A nagyszínpadot délután öt órától vették birtokba a magyar elődadók: Prazsák László énekes nyitó dala után a kárpátaljai Amaro Del Roma dicsőítő zenekar, majd Csiszér László és Pintér Béla koncertjei voltak hallhatóak.

Hét órakor lépett színpadra Böjte Csaba ferences testvér, aki a különböző egyházak meghívott vezetőivel közösen imádkozott. A Magyarországi Evangélikus Egyház részéről Szeverényi János missziói lelkész Magyarországért mondott imát. Hálát adott a cigányságért. Kérte, hogy törjön meg az átok népünk életében. Legyünk áldás a cigányok és a környező népek számára és viszont. Megemlítette imájában azt a cigány barátját, aki a koncert előtt jelezte, hogy szeretne megtérni és megkeresztelkedni. Bocsánatot és szabadulást kért a magzatgyilkosságokért, gyűlölködésért, anyagiasságért. Kérte, hogy jöjjön el a megújulás népünk és egyházaink életébe.

Nem sokkal hét óra után lépett színpadra az amerikai Jesus Culture Band. A szervezők a koncerten az erdélyi gyermekotthonok és a Baptista Szeretetszolgálat céljaira tartottak gyűjtést. A helyszínen felállították a Misszió Expó standjait, ahol a keresztény hit terjesztésével foglalkozó 37 intézmény és missziós szolgálat munkájával ismerkedhettek meg az érdeklődők. A célokról így írtak a szervezők: A Misszió Expo célja, hozzájárulni Isten Országának épüléséhez, a különféle missziós területeken folyó munkák bemutatása, a szükségek, feladatok feltárása, a missziós lehetőségek megismertetése, a csatlakozási, támogatási lehetőségek felajánlása által.
Buzdítani, bátorítani, példát mutatni a hitben, reményben és a szeretetben való növekedésre és a cselekvésre.

A kicsiknek is volt program: az interaktív játszóházban a kézműves foglalkozások mellett evangéliumi bábműsor, bohóc-, illetve pantomim előadás és tánctanítás várta a gyerekeket.

http://videotar.mtv.hu/Videok/2011/09/29/08/Ez_az_a_nap__zenes_imadkozas_a.aspx

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben