Életre kel az Apácashow!

Létrehozás: 2009. augusztus 07., 13:39 Legutolsó módosítás: 2009. augusztus 07., 13:41

2009. augusztus 30-án 20:30 órai kezdett fergeteges gospel-koncert búcsúztatja az Íme az Ember – egy pápa arcai kiállítást. A hazai gospel zene egyik legismertebb képviselője, a Lumen Christi előadásában többek között az Apácashow I-II. című filmek betétdalai, illetve tradicionális afro spirituálék átiratai, valamint díjnyertes számok csendülnek fel a kortárs gospel világából. Forrás: Heti Válasz

A Lumen Christi gospel-kórus – melyet fiatal amatőr énekesek és zenészek alkotnak – már 11 éve működik. Időközben 3 lemezük jelent meg, és számos helyen adtak koncertet. Ők a „fekete gospel" zene hazai képviselői, a néger spirituálé alapjára építkező dalaikat jellegzetesen egyéni felfogásban adják elő: saját ötleteikkel gazdagítják, színesítik, így formálják a maguk képére; így alakul ki saját, egyéni zenei világuk. A megtalált zene és az új utak keresésének öröme az, ami a koncertjeiken mosolyukból felénk árad. Rendkívül vidám, lendületes és energikus produkció.

„Gospel-kórusunk budapesti kötődésű: otthonunk a Rákospalota MÁV-telepi Jézus Szíve Plébánia. A gospel éneklésen túl ifjúsági kórusa is vagyunk templomunknak, ahol minden hónap első vasárnapján, a délelőtti szentmisén éneklünk."

Tavaly, a grazi Kórusolimpián ezüst diplomát szereztek. Erről Gergó Lajos karvezető így nyilatkozott, közvetlen a nagy esemény után: „Megjöttünk Grazból, óriási élményekkel. A minősítő versenyen ezüst diplomát kaptunk. A döntőbe csak arany fokozatosok kerülhettek. Ebben a fantasztikus nemzetközi mezőnyben öröm volt már azt tudni, hogy ott lehettünk. A koncertünk végén állva tapsolt a szép számú közönség. Maga a díjkiosztó gála is nagy élmény volt, ahol mi is átvehettük a diplománkat."

A legfrissebb hírek a Lumen Christiről: „Az idei évben új hangzást is kipróbáltunk. Bővítettük a repertoárunkat néhány számmal a soul / gospel világából. Ősszel pedig részt veszünk Olaszországban a Canto Sul Garda nemzetközi kórusversenyen a gospel kategóriában."

A Lumen Christi gospel kórus vezetője: Gergó Lajos.

Műsor:

1. Get together (Tore W. Aas)

2. Oh Happy Day (Edwin R. Hawkins)

3. This Train (Trad.)

4. Singing with a Sword in my Hand (Trad.)

5. Oh when the Saints (Trad. Arr. John Rutter)

6. Hail Holy Queen (Trad. Arr. Marc Shaiman)

7. Go tell it on the Mountain (Trad. Arr. John Carter)

8. Every Time (Trad.)

9. Swing Low, Sweet Chariot (Trad.)

10. I will follow him (E. Bersenkowitsch)

11. Order my steps (Glenn Burleigh)

12. Soon and very soon (Andraé Crouch)

13. Come and go with me (Edwin R. Hawkins)

14. Joyful, joyful (Beethoven, Arr. Mervyn Warren)

Jegyek a Ticketpro országos hálózatában és a helyszínen kaphatóak 1990.- Ft áron, mellyel az előadás előtt megtekinthető az Íme az Ember – egy pápa arcai kiállítás is.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben