Debreceni advent – Debreceni tél – Koncertek templomokban

Létrehozás: 2011. november 24., 09:47 Legutolsó módosítás: 2011. november 24., 12:36

Debrecen – Debreceni advent – Debreceni tél címmel az év hátralevő részében is folyamatos kulturális programokat kínál a város: a rendezvények a hagyományos családi és egyházi ünnepekhez kapcsolódnak – közölte Somogyi Béla (Fidesz), Debrecen kulturális alpolgármestere szerdán, a programsorozatot beharangozó sajtótájékoztatón. Forrás: MTI

Bódor Edit, a Kölcsey Központ programigazgatója hozzátette: most első alkalommal fűzték fel az adventi-karácsonyi ünnepkörre az összes év végi programot, amelyek megvalósítása érdekében összefogtak a város kulturális intézményei, egyházai és civil szervezetei.
A belváros múltidéző hangulattal, ünnepi fényekkel és a város karácsonyfájával várja a nézelődőket. A református nagytemplom és a református kollégium közötti emlékkertben megelevenedik a szent család története: a vízkeresztig látható, életnagyságú, fából faragott jászol hétről hétre új figurákkal egészül ki. Elsőként a hajlék készül el, majd a szent család kerül a helyére élő állatok kíséretében. Advent harmadik vasárnapján „eljönnek” a pásztorok, és végül a háromkirályok is megérkeznek a jászolhoz ismertette a részleteket Bódor Edit.
Tar Károlyné, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója beszámolt arról, hogy idén is megrendezik a hajdú-bihari megyeszékhelyen a kárpát-medencei betlehemes találkozót, és 20. alkalommal tárja ki kapuit a régi városháza a míves népművészeti portékák számára.
A Nagyerdei Kultúrpark elsősorban a gyerekes családoknak kínál élményekkel teli állatkerti sétát. Az Állatok karácsonya című rendezvényen sok érdekes dolog kiderül az állatkert lakóinak szokásairól jegyezte meg Nagy Sándor Tibor, a kultúrpark igazgatója. Cs. Tóth János, a Kölcsey Központ igazgatója hozzátette, hogy most először látogat Debrecenbe a lappföldi mikulás: Joulupukki december 10-én a város karácsonyfájánál találkozik a gyerekekkel.
Derencsényi István, a Tiszántúli Református Egyházkerület lelkészi főjegyzője a templomok és gyülekezeti épületek adventi és karácsonyi koncertjeire hívta fel a figyelmet, megjegyezve, hogy „az ünnep szellemi meghatározottságához méltó rendezvénysorozat” lesz Debrecenben, amelyhez egyházi karitatív akciók is kapcsolódnak.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben