Csíki képzőművészek vándorkiállítása nyílik a Vármegye Galériában

Létrehozás: 2011. szeptember 07., 09:19 Legutolsó módosítás: 2011. szeptember 07., 09:19

Budapest – Csíki képzőművészek alkotásait felvonultató tárlat látható szerdától Új művészeti törekvések Csíkban címmel a Vármegye Galériában Budapesten. Forrás: MTI

Az október 14-ig látogatható kiállításon Balla Tibor, Bara Barnabás, Botár László, Gergely Zoltán, Keresztes Györgyi, Nagy Ödön, Szabó Árpád, Turcza László, Váncsa Mónika és Xantus Géza műveit tekintheti meg a közönség.
Idén Nagy Ödön kerámia kisplasztikákkal mutatkozik be, melyek egyebek mellett a tanítót és a prófétát mintázzák. Gergely Zoltán bronzszobrai az ébredést és „egyéni feldolgozásban" a kutat jelenítik meg. Balla Tibor a festmények mellett kerámia faliképeket állít ki, Xantus Géza pedig egyházi témákat dolgoz fel műveiben – mondta el Kulcsár Edit galériavezető kedden az MTI-nek.
Szabó Árpád Törésvonal című kollázsa mellett Váncsa Mónika „extravagánsan modern" festményei, egyebek mellett a Hull a szilva a fáról és a Sereg című látható. Botár László a mezítelenséget és a szomorú tájat örökítette meg, Turcza László ágyvégre és ablakkeretre festette látomásait. 
A 44 művet bemutató „sokszínű és sokoldalú" kiállítás a modern irányzatot képviseli, a művek témájában a „gondolkodás és a gondolat" központi szerepet játszik – fogalmazott Kulcsár Edit.
A 2006-ban alakult Studio 9 művészcsoport korábbi vándorkiállítását 2007 szeptemberében láthatták az érdeklődők szintén a Vármegye Galériában, azóta azonban új anyagok születtek és a kilenc művész mellé Váncsa Mónika is csatlakozott. A tárlatot kedd este Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyitja meg, közreműködik Fábián Éva népzenész.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben