Augusztus 20.: Gazdag ünnepi műsorkínálat a közszolgálati médiumokban

Létrehozás: 2011. augusztus 19., 17:38 Legutolsó módosítás: 2011. augusztus 19., 17:39

Révfülöp - A Magyar Televízió, a Duna Televízió és a Magyar Rádió egymással összehangolva alakította ki ünnepi műsorrendjét, hogy a nézők ne maradjanak le a gazdag műsorkínálat egyetlen programjáról sem - mondta Cserháti Ágnes, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szóvivője pénteken Révfülöpön, a Balatoni nyár záróadását követő sajtótájékoztatón, az augusztus 20-i ünnepi műsorokkal kapcsolatosan. Forrás: MTI

Elmondta: a fő rendezőelvet az "Ünnepre hangolva - közszolgálat, közösen" szlogen fejezi ki. Hangsúlyozta: az állami ünnepségeket folyamatosan figyelemmel kísérhetik a nézők az m1 és a Duna Televízió közvetítésében; a zászlófelvonástól, a debreceni virágkarneválon és a budapesti szentmisén át, a Szent Jobb Körmenetbe is bekapcsolódva, valamint a határon túli rendezvényeket és az esti tűzijátékot is végigkövetve.
Az m1 vasárnap este 20 órától tűzi műsorára a Schmitt Pál, köztársasági elnökkel készített ünnepi beszélgetést.     
Cserháti Ágnes hangsúlyozta: 40 éves az m2 csatorna, ahol "születésnap időutazáson" vehetnek részt a nézők. Az 1971-ben készült műsorokból láthatnak összeállítást, így például részletet közölnek a Rózsa Sándor című filmsorozatból, s az ahhoz kapcsolódó híres Hofi-paródiából is, de Hofi Gézától közreadják az Elég az hozzá című nagysikerű szólóestje felvételét is - tájékoztatott a szóvivő. Elmondta: az évfordulós kínálatban a korabeli szilveszteri műsor mellett több érdekes és emlékezetes élet- és helyzetképet is felelevenít az m2 1971-ből.
Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Duna Televízió Mária országa, István állama címet adta annak a háromrészes stúdióbeszélgetésnek, amely az egyház- és államalapítás szakrális és jogtörténeti oldalát is elemzi. A Duna Moziban este a Honfoglalás című magyar filmet láthatják a nézők.
A Petőfi Rádióban 10 órától és 19 órától a Sziget Fesztiválon bemutatott, nagy sikerű produkció, a Magyar Rádió Szimfonik Live egy-egy részletét hallgathatják meg.
Gazdag műsorokat kínál egyaránt a Kossuth- és a Bartók Rádió is.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben