A szeretet nevében – Az Etalon Kiadó májusban is számos kiadvánnyal jelentkezik

Létrehozás: 2011. május 09., 16:02 Legutolsó módosítás: 2011. május 09., 16:03

Az Etalon Kiadó májusi megjelenései között találunk Eucharist koncert DVD-t, de Pio Atya és Guiseppe Moscati orvos életéről szóló kiadványokat is. Forrás: Etalon Kiadó

Feketén – fehéren Eucharist koncert az EGY-ség nevében

Ahol a cigányok és a magyarok együtt dicsőítették az Urat

Az Eucharist együttes ünnepelni hívott mindenkit 2010. augusztus 4-én az óbudai Amfiteátrumba, a kiengesztelődés és a békekötés ünnepére.

A Feketén-fehéren dicsőítő koncert, a kiengesztelődés alkalma Jézus Krisztusban. A kiengesztelődésé Isten és ember, valamint ember és ember között, bőrszíntől, kulturális hagyományoktól és beszélt nyelvtől függetlenül. Tanúságtétel arról, hogy csak az Istennek átadott élet értelmes és egész. Dicsőítő koncert, ahol Isten van a középpontban, ahol ő lehet MINDEN MINDENBEN.  

Pio Atya világa 1. – 1 teljes fejezettel II. János Pál pápa és Pio atya kapcsolatáról

Pio atya misztikus élete és kapcsolatai

Sok mindent tudunk az atya életéről, és mégis oly kevéssé ismerjük őt. Szerencsére lelki gyermekei, kortársai a vele való kapcsolatot olyan értékesnek ítélték, hogy feljegyzéseket vezettek találkozásaikról, beszélgetéseikről.

Minden fejezet egy-egy külön szemszögből mutatja be nekünk Pio atyát.

A válogatás első része az atya Pietrelcinában töltött fiatalságának éveibe kalauzol bennünket, mely egy kevéssé ismert, rendkívül bensőséges világ. A fiatalember lelkét az Úr szeretettel és szenvedéssel formálja a saját képére és hasonlatosságára.

A második fejezet azt mutatja be, hogyan látta Pio atya életét kedves tanítója, lelkiatyja és barátja, Ágoston atya.

A rendkívül bensőséges és mély harmadik rész Pio atya lelkiségét igyekszik feltárni három szerzetes, Pio atya három lelki gyermekének visszaemlékezése és tanúságtétele alapján.

A válogatás utolsó fejezetében Andrea Tornielli írásából kaphatunk betekintést a nagy titokba, Karol Woytila (a későbbi II. János Pál pápa) és Pio atya misztikus barátságába.

A Pio atya világa című sorozattal az Etalon Kiadó célja, hogy Pio atya életének eddig kevéssé ismert történéseinek közzétételével segítsen a kedves Olvasónak jobban megismerni Őt. 

A szeretet gyógyít – Giuseppe Moscati, a szeretet orvosa 

A XX. század első évtizedeiben, Nápolyban élt orvos, Giuseppe Moscati legendája a mai napig fennmaradt. Nemcsak kiváló diagnoszta és nagy tudós volt, hanem emberségből is ragyogó példát mutatott kortársainak. II. János Pál pápa 1987. október 25-én 100 ezer ember előtt avatta szentté a Szent Péter téren.

A történet 1903-ban kezdődik, amikor a középpolgári családból származó Giuseppe és jó barátja, a dúsgazdag apa mellett felnőtt Giorgio együtt járnak egyetemre. Giorgio magával viszi barátját nagy szerelme, a gyönyörű Elena Caiafa hercegkisasszony estélyére. A társasági szabályok ellen lázadó lány és a különös, mély érzésű Giuseppe azonnal egymásba szeretnek. De ahogy telnek az évek, a barátok útja lassan különválik. Giuseppe teljes odaadással dolgozik a legszegényebb, legsúlyosabb betegek kórházában, míg Giorgio inkább mulatókban tölti az idejét a szép Chloé karjai között. Amikor a nápolyi kolerajárvány kirobbanása miatt Giuseppe nem tud elmenni Elena estélyére, Giorgio nem habozik leülni az üresen maradt székre a csalódott lány mellé...

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben