A szarvasi Cervinus Teátrum Tessedik Sámuelről készített zenés darabot

Létrehozás: 2011. július 04., 08:35 Legutolsó módosítás: 2011. július 04., 13:47

Szarvas - Először kerül a drámairodalom színpadára a XIX. század és Szarvas városának egyik legismertebb és munkája révén talán legmeghatározóbb alakja, Tessedik Sámuel. Ellentmondásos kor, újító reformok – sikerek és kudarcok sorozata, melyben csak egy olyan erős, karizmatikus személyiség volt képes az utókor számára is meghatározó utat kijelölni, mint TESSEDIK. Forrás: Cervinus Teátrum

Az ő hatalmas munkáját, életútjának konfliktusokkal teli küzdelmeit kívánja felidézni a dráma, melyben TESSEDIK egy város, és azon „belül” egy ország szellemi, gazdasági felvirágoztatásáért tett. TESSEDIK építő munkássága egy építő jellegű politikai háttérrel sikerülhetett csak – mihelyt ez eltűnt, és átadta a helyét a napi politikai előnyöknek élő, a politikai nézetkülönbségeket kihasználó társadalmi közegnek, az életmű összeomolni látszott, megjelentek a feljelentők és ellenségek – mindez… mégsem tudta feledtetni TESSEDIK szarvasi munkáját, és azt, hogy a működésének időszaka alatt fejlődött Szarvas olyan szintre, amelyről a jelentős várossá érés már elkezdődhetett.

Pozsgai Zsolt–Gulyás Levente: TESSEDIK

A szarvasi Cervinus Teátrum ősbemutatója

Jegyárak: 3000, 2600, 2200, és 1800 Forint

Főbb szerepekben: Tessedik: Derzsi György, József nádor: Rubold Ödön, Hradina, lelkész: Gerner Csaba, Boczkó A.: Bartus Gyula, Sztermenszky: Bocsárszky Attila. Teréz: Lapis Erika, Karolina: Dózsa Zsuzsa, Mária: Gabriela Huberová. 3. Fekete ruhás: Dégi János.

Közreműködik: a Körösmenti Táncegyüttes és a Tessedik ifj.Táncegyüttes. Díszlet: Martini Yvette. Jelmez: Szakács Ágnes. Koreográfus: Furik Rita, Hankó Tamás.Korrepetitor: Kostyák Márton. Rendezőasszisztens: Varga Viktor. Rendező: Gergely László.

A színház honlapja:

http://cervinus.s8.vhost.hu/index.html

A színház a Facebookon:

http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Cervinus-Te%C3%A1trum/149966831703982

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben