A Biblia lesz a téma a középiskolások színházversenyén

Létrehozás: 2011. január 26., 11:16 Legutolsó módosítás: 2011. január 26., 11:16

Szolnok – A Biblia egy-egy részletét viszik színre szolnoki középiskolások a színház és a fiatalok kapcsolatának erősítésére indult Ádámok és Évák ünnepe című versengés februári programjában a helyi Szigligeti Színházban. Forrás: MTI

A 2009-ben útjára indított kezdeményezésből szeretnénk hagyományt teremteni. Az első versengésen Madách Az ember tragédiáját vitték színre, és kezdet bizakodással töltötte el a szervezőket – mondta Balázs Péter színházigazgató a teátrum szerdai sajtótájékoztatóján.
A direktor kiemelte, hogy ezúttal „a világirodalom egyik legszebb művét, a Szentírást" szeretnék diákközelbe hozni. Mint megjegyezte, a Bibliáról tévhit azt gondolni, hogy szomorú történet, mert tele van a hitből fakadó örömmel.

Kiss József, a színház művészeti vezetője a részletekről elmondta: a vetélkedőre 12 középiskola csapata nevezett, és összesen 300 fiatal lesz majd február 8-án és 15-án a teátrumban. Ezzel máris túlszárnyalják az első rendezvényt, amelyen 250 diák szerepelt. A cél változatlanul az, hogy minél több tanuló ismerje meg a színház belső világát, a szereplés okozta izgalmat, és jó produkció esetén a sikert. Balázs Péter bejelentette, hogy a második Ádámok és Évák ünnepén már nem lesz díjazás,  „mert nem vérre menő a dolog", a fiatalok egyéni teljesítményét azonban különdíjakkal honorálják.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben