A békéért daloltak Dunaújvárosban

Létrehozás: 2011. szeptember 12., 14:24 Legutolsó módosítás: 2011. szeptember 12., 14:29

Dunaújváros – A Bolygó dala a Békéért (Global Sing for Peace) című akció keretében a dunaújvárosi evangélikus templomban nagyszabású koncertre került sor 2011. szeoptember 11-én. Szöveg: evangelikus.hu, fotó: Stermeczki András

A teltházas templomban fellépett a Széchenyi István Gimnázium Vegyeskara (karvezető: Pocsai Mária); a Viadana Kamarakórus (karnagy: Kurucz Gergely); a Bánki Gimnázium kórusa (karnagy: Ujházy Krisztina), de a Dunaújvárosi Főiskola Nőikara (karnagy: Könyves Ágnes) és a Dunaújvárosi Vegyeskar (karnagy: Horváth Péter) tagjai is részt vettek a nem mindennapi akcióban. Szólót énekelt Péter Kata (Dunaújvárosi Főiskola Nőikara), valamint Ácsné Tóth Erika és Néder Hajnalka (Dunaújvárosi Vegyeskar) is.

A koncert keretében zongorán, illetve orgonán közreműködött Baráth Bálint, cselló szólót játszott Subecz Kornélia a Sándor Frigyes Zeneiskolából. A hangversenyen Horváth Péter vezényelt.

A szeptemberi terrortámadások apropóján, a békéért tartott koncerten Stermeczki András evangélikus lelkész a Galatékhoz írott levél 3, 25-28. versei alapján többek között arról is szólt, hogy nem csak a toronyban rekedtek a terror áldozatai, hanem azok a civilek is, akik az elmúlt tíz év alatt több ezren veszítették életüket Irakban és Afganisztánban.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben