„Bach közelében” – A Budapesti Vonósok és a Lutheránia Énekkar koncertsorozata a Deák téri Evangélikus Gimnáziumban

Létrehozás: 2010. március 22., 10:57 Legutolsó módosítás: 2010. március 22., 11:05

Budapest – 2010. március 20-án szombaton délután hangversenyt tartottak a Deák téri Evangélikus Gimnázium dísztermében. A „Bach közelében” ifjúsági koncertsorozat soron következő, harmadik, elemző előadással egybekötött részét hallgathatták meg az érdeklődők. Szöveg és fotó: Morva Judit

A műveket dr. Kamp Salamon nemzetközi hírű Bach kutató, a Lutheránia Kórus karnagya mutatta be az egybegyűlteknek. A koncert elején a karnagy köszöntötte a hallgatóságot, majd beszélt az előadott motettákról.

Először J. S. Bach:  Der Geist hilf unserer Schwachheit auf című 226-os motettáját ismertette zenei részletekkel együtt. A kórus egy-egy zenei részletet énekelt a zeneműből, a végén pedig a teljes művet. Ezután a 229-es, Komm, Jesu, komm című motetta következett, a koncert befejezéseként pedig a teljes motettát adta elő a  Lutheránia Énekkar, valamint a Budapesti Vonósok.

A koncert teltházas volt, akik eljöttek, ismét óriási zenei élménnyel gazdagodhattak. A koncertsorozat befejező díszelőadása 2010. április 24-én délután lesz a Deák téri evangélikus templomban.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben