„Ahol felragyog a betlehemi csillag világossága” – Vizsoly a Biblia bölcsője rendezvénysorozat

Létrehozás: 2009. július 01., 10:52 Legutolsó módosítás: 2009. július 01., 10:53

Vizsoly – „Vizsoly a Biblia bölcsője” címmel kulturális rendezvénysorozat kezdődik július 23-án, csütörtökön a Hernád völgyi településen. A négy napos rendezvény Szenczi Molnár Albert nyomában – futóversennyel kezdődik. Forrás: reformatus.hu

Gönc és Vizsoly között szaladhatnak a résztvevők, ezzel is emlékezve arra, hogy ezen az úton vitték a nyomdába a Károli féle Biblia kézirat-lapjait. A Vizsolyi Biblia volt az első teljesen magyar nyelvre lefordított Szentírás. A fordítást Károli Gáspár és lelkész társai végezték, a nyomtatási munkálatokat pedig Mantskovit Bálint nyomdász vezette. Több mint 1 év alatt 700–800 példány jelent meg a könyvből. A nyomtatást 1590. július 20-án fejezték be. Ennek emlékére rendezik meg már második alkalommal a vizsolyi Biblia hete rendezvényt. „Reméljük, hogy különböző érdeklődési körű és gondolkodású embereket tudunk megérinteni majd Jézus evangéliumával” – mondta Sipos-Vizaknai Gergely. A település református lelkipásztora hozzátette: „Semmiképpen nem egy újabb kulturális programsorozatot szeretnénk rendezni, hanem egy olyan ünnepet, ahol felragyog a Betlehemi csillag világossága az emberek számára”


A„Vizsoly a Biblia bölcsője” című kulturális rendezvénysorozat részletes programját elolvashatják a www.vizsolyfesztival.hu internetes oldalon.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben