Misszió az olimpia jegyében – Nyitott templom éjszakája Pusztaföldváron

Létrehozás: 2012. július 30., 08:37 Legutolsó módosítás: 2012. július 30., 08:39

Az nyári olimpiai játékok megnyitója után egy héttel igazi stadionná alakul a pusztaföldvári evangélikus templom. A világ legnagyobb sporteseményéhez igazodva az „öt karika évében” az ötödik Nyitott templom éjszakájának jelmondata: „Egy csapatban Jézussal”. A rendezvényről Lászlóné Házi Magdolna, a gyülekezet lelkésze nyilatkozott az evangelikus.hu kérdésére. Szöveg: László Jenő Csaba

– Örülünk annak, hogy nemcsak a gyülekezet aktív tagjai, hanem a templomunktól – lelki értelemben – kicsit távolabb élők is várják már a Nyitott templom éjszakáját. Mindig törekszünk arra, hogy színes, minden korosztály számára érdekes, ugyanakkor elejétől a végéig evangéliumot közvetítés programot nyújtsunk. Az idén különösen is szeretnénk hangsúlyozni, hogy a templom afféle lelki fitnesszterem. Érdemes belegondolni, hogy a mai kor embere mennyi időt és pénzt áldoz fiatalságának, testi épségének megőrzésére, miközben heti egy órát is sajnál a lelkétől és Istentől.

– Milyen programokkal várják a nyitott templomba betérőket?

– A szokásos „recept” alapján állítottuk össze az este kínálatát, de lesznek újdonságok is. Este 6 órától bemelegítő biblia játékokra várunk kicsiket és nagyokat. A 7 órai kezdőrúgás (megnyitó) után a békéscsabai Zenebarát Felebarátok muzsikálnak, ők a békéscsabai Jézus-szíve katolikus templom ifjúsági énekegyüttese. 8 órától interaktív istentiszteletet tartunk, ahol a „pályaedző” (igehirdető) Lázár Zsolt, egyházmegyénk új esperese lesz. A 9 órakor kezdődő rövid orgonakoncerten az egyházi esztendőt járhatjuk végig mintegy fél órában, társunk nem más lesz ebben, mint Alföldi Csaba orgonaművész, Németh Gabriella előadóművész pedig az orgonaszámok között a száz éve született Túrmezei Erzsébet verseiből válogat. Az este filmvetítéssel folytatódik, nem sokkal éjfél előtt pedig taizéi áhítat és éjszakai áldás lesz az akkor már gyertyafényben úszó templomban. Mindezek mellett meditációs ösvényt is kialakítunk a csigalépcsőn, és igazi különlegességnek ígérkezik Somogyvári Imre bonyhádi gyülekezeti felügyelő bélyegkiállítása. A kalóriautánpótlásról a templom végében kialakításra kerülő „kispadon” a gyülekezet asszonyai, a frissítőről a lelkészgyerek házi bodzaszörpje gondoskodik.

– Ez összesen hat órányi programot jelent. Vannak, akik végig együtt vannak?

– A rendezvényt úgy szervezzük minden évben, hogy az egyes program elemek között szabad a jövés-menés. Nem is várható el, hogy mindenki velünk virrasszon éjfélig. Az este „gyújtópontjában” mindig a nyolc órakor kezdődő istentiszteletet helyezzük, és nagy öröm számomra, hogy a később érkezők már, a korábban távozók még részesei szoktak lenni ennek.

– Csak földváriak lépnek be a nyitott templomba?

– Egyre többen érkeznek hozzánk távolabbról. Akadt már olyan is, aki a fővárosból csak erre az estére látogatott el a Viharsarokba.

 

Bővebb információ a gyülekezet blogjában:

http://nyitotttemplom.blog.hu

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben