Arculatot és szerkezetet váltottunk az evangelikus.hu oldalon

Létrehozás: 2011. november 26., 10:46 Legutolsó módosítás: 2011. november 28., 15:01

Budapest – Három év telt el azóta, hogy elindult 2008. októberének utolsó hetében az evangelikus.hu napi frissítésű evangélikus hírportál, egyházunk hivatalos honlapja. Az elmúlt években számos változáson mentünk keresztül. Tapasztalataink és a visszajelzések alapján azonban újabb változtatásra volt szükség. Megléptük. Íme, az új honlap! Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Karcsúsítottuk a fejlécünket, modernizálva azt, igazodva az internetes trendekhez.

Korábban, amikor átvettük a MEE új logóját, és azt a Luther-rózsával együtt, gyakorlatilag fej fej mellett alkalmaztuk, grafikai szakemberektől azt a kritikát kaptuk, hogy nem egyöntetű és egységes az arculat, hiszen gyakorlatilag kettő logó van az oldalon.
Mivel az új egyházi logó az evangelikus.hu e betűjének részévé vált, és egyfajta márkajegyként alkalmazzuk, ezért ehhez ragaszkodunk, és ennek az elemnek a kiemelése honlapunk arculata szempontjából fontos volt. Mégsem szeretnénk szakítani a régi hagyománnyal, így jelzésértékkel, nem tolakodóan, nem másik logó jelleggel, hanem inkább lenyomatként meghagytuk a Luther-rózsát is. Úgy gondoljuk, hogy arculatunk így modern, disztingvált, finom, nem tolakodó, mégis jelzi identitásunkat, evangélikus egyházunkhoz és a reformációhoz, a Bibliához és Luther Márton tanításához való ragaszkodásunkat.

Lekerültek a nyitó oldalról azok az információk, amelyeket olvasóink nem olvastak napi szinten. Ezeket gyűjtőmappákba tettük, így külön menüt kaptak a hasznos linkek, az ünnepek és kiemelt témáink is.

Az egyházunkról szóló legfontosabb információkat az alsó szürke csíkban gyűjtöttük össze.

Az egyes rovatokhoz gyűjteményes linkeket raktunk, amelyekben az olvasó az adott témákhoz tartozó, megfelelő információkat szerezheti meg.

Lapszemle, Nagyvilág, Kultúra és Ökumené rovatunkat egy közös Hírcentrum rovatba gyűjtjük, és az egyes fontos információkat az olvasó azok eredeti forrásán olvashatja el. Ezzel szeretnénk jobban koncentrálni saját anyagainkra, ám nem szeretnénk a tájékoztatást csorbítani, és eme, keresztény nyitottságunkat jelképező híreket sem elhagyni.

Aktuális rovatunk mellett létrejött a Panoráma rovat, amelybe kizárólag evangélikus hírek kerülnek majd fel, hátteret adva a hazai evangélikusságról riportok, cikkek, publicisztikai írások formájában, és információkat nyújtva külföldi partneregyházainkról hírek formájában.

Reméljük, a változások mindenki megelégedését fogják szolgálni.

Erős vár a mi Istenünk!

Horváth-Bolla Zsuzsanna

főszerkesztő

evangelikus.hu – Nevünkben az örömHÍR.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben

Szín

Elküldte Erdélyi Zoltán idő 2011. november 26., 13:17
Nekem tetszik!
De ..."Az egyházunkról szóló legfontosabb információkat az alsó szürke csíkban gyűjtöttük össze."

Elnézést, de nem látom a SZÜRKE csíkot (vagy csak nem találom?).

Erdélyi Zoltán

Infó

Elküldte Horváth-Bolla Zsuzsanna idő 2011. november 26., 13:53
Tessék lemenni a lap aljára. Ott van egy szürke rész.
Hogy nem lehet ezt észrevenni?:)

tetszik :)

Elküldte Darvas Anikó idő 2011. november 26., 14:29
Tök jó! Alapvetően tetszik, bár azt hittem, ez még valami béta-verzió, de most látom itt a "lett" fényképen, hogy csak nálam jelenik meg szétesve az oldal (Firefox 8.0, 1280*800). Ha tudjátok orvosolni...

szia

Elküldte Horváth-Bolla Zsuzsanna idő 2011. november 26., 17:10
Nem tudom, az a kép épp a Firefoxos oldal képe. Szerintem a képernyőbeállításon állíts, mert mennie kellene rendesen. Zsú

cache

Elküldte Horváth-Bolla Zsuzsanna idő 2012. január 02., 09:46
Akinél nem megy, ürítse ki a cache-t.