Érdekes videók

Készítette: Horváth-Bolla Zsuzsanna at 2009. augusztus 04., 08:50 |

Időről-időre a keresztényeknek szegezik a kérdést, vajon a Biblia értelmezhető-e szó szerint? Mi a viszony az Ószövetség és az Újszövetség között, felülírja-e egyik a másikat, érvényben vannak-e a keresztények számára az ószövetségi törvények és ha igen, akkor melyik igen és melyik nem?

http://kispad.hu//200803/bibliamagyarazat.html

http://kispad.hu/blog/200907/segitene-megolni-a-fiamat.html

Miután végignéztem a videókat, érdekesnek találtam, hogy a keresztények közül senki sem beszélt Jézus Krisztusról, az ő tanításáról és az ő váltsághaláláról. Még az anglikán érsek is kitérő választ adott. Furcsa, hogy felkészülési idő kell egy ilyen kérdésben. Pedig mindegyik esetben elég egyértelmű lett volna választ adni, csak Jézusra kellett volna fókuszálni az emberek figyelmét.

Igen, a Bibliát emberek írták, de hisszük és valljuk, hogy isteni kinyilatkoztatás, Isten Szentlelkének munkája alapján dolgoztak a szerzők.

Isten a zsidó néppel szövetséget kötött, de megígérte, hogy eljön majd egy Messiás, aki minden népnek váltságot fog hozni. A törvény betű szerinti értelmezése, Jézussal érvényét veszítette, bár Ószövetség nélkül nem lehetne az Újszövetséget sem értelmezni. Jézus viszont a két nagy parancsolatban: Szeresd az Urat, Szeresd felebarátodat – adta meg számunkra a követendő irányt. Az ő halála váltságot hozott minden embernek, minden bűntől, de csak akkor, ha hisz benne és követőjévé válik.

Akinek van kedve, a fórumokon érdeklődők kérdéseire válaszolva tovább érvelhet.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben