Életképek

— Felvéve: , ,
Létrehozás: 2010. január 20., 15:45 Legutolsó módosítás: 2010. január 20., 15:46

Pár apró részlet 2010 januárjából. Nézzük, pozitív vagy negatív lesz-e a mérleg, jó és rossz dolgok között.

BKV sztrájk

Mivel az elmúlt héten a BKV sztrájk miatt mozdulni nemigen tudtam, ezért pár megbeszélést és találkozómat le kellett mondanom. Ezeket ezen a héten kell bepótoljam. A BKV ígérte, hogy tájékoztatást adnak kedden arról, mi is legyen azokkal a bérletesekkel, akiknek volt ugyan bérletük, de mivel nem a metró vonalán közlekedtek volna, így nem tudták használni azt. Konkrét lépés, döntés az ügyben azóta sem történt. Holnap azonban lejár a bérletem és tanácstalan vagyok. Az elmúlt héten ugyan elintézhettem volna ezeket a dolgaimat, de nem tudtam, most azonban nem tudom, várhatok-e valami kárpótlást azért az egy hétért.

Alapítvány

Egy ismersöm mesélte, hogy az egyik bölcsőde alapítványt szeretne létrehozni, mondván, jobban tudnák a bölcsődei játékokat fejleszteni, ha ők is gyűjthetnék az egyszázalékos felajánlásokat. Ez mind szép és jó. Az azonban kevésbé szép és jó, hogy a bölcsőde az alapítvány kezdő tőkéjére a bölcsődés szülőktől rendez gyűjtést.

Áram

Összefogott a házunk és megcsináltatjuk a hatvanas években készült lépcsőházi és folyosón lévő közvilágítást és a lakásokat ellátó vezetékeket. A szakik nem olcsók, de reménykedünk abban, hogy jó és gyors munkát végeznek. A vezetékeket szakaszosan kötik rá az új hálózatra. Kedvesek, előzékenyek. Igaz ugyan, hogy eltörtek egy seprűt, meg egy lapátot, igaz ugyan, hogy irdatlanul sok koszt és hangzavart csinálnak, de féllábon is kibírjuk. Ma kedvesek voltak. Hosszabbítót húztak és pótkábelt vezettek be, csak azért, hogy dolgozni tudjak. nem hittem volna, hogy ilyenre lesz gondjuk a munkájuk közben.

Krumpli

A sarki zöldségesnél januárban lehet újkrumplit vásárolni. Szinte hihetetlen ugye? És hogy teljes legyen a kép, a zöldséges vett egy olyan gépet, amibe behelyezve a burgonyát, le is tisztítja a vékony héjat. Mindezt ingyen, grátisz, kedves gesztusként, plusz szolgáltatásként.

Ha összevetjük a fentieket, a végeredmény 2:2. Egyelőre.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben