aszerk – Archív blognapló

A www.evangelikus.hu oldal szerkesztőjének, Horváth-Bolla Zsuzsannának a blogja. A cikkek átvétele csak a szerző beleegyezésével lehetséges. Idézni csak forrásmegadással lehet.

Van, aki csak playboy, és van, aki hittérítő is egyben

Van, aki csak playboy, és van, aki hittérítő is egyben

Silvio Berlusconi és Moammer Kadhafi imádják a csinos nőket. A gazdagság és a hatalom mindkettőjük számára kellő alkalmat kínál arra, hogy körül is vegyék magukat dekoratív szépségekkel. Az olasz kormányfő híres arról, hogy lengén öltözött csajokat rendel magához szardíniai villájába, míg a líbiai vezető nemrégiben az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) csúcstalálkozójára afrikai küldöttként volt Rómába hivatalos és egy olasz hostess-ügynökség révén két estére 200-200 hölgyet kéretett magához. Hogy mi sült ki mindebből? Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Bővebben…

.SIC legfelső szintű domaintartomány a székely kultúráért

A Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésére sikerül a virtuális térben megjeleníteni Székelyföldet. A doméniumnevek kiosztását és legfelső szintű felügyeletét ellátó szervezet, az ICANN május 13-án kelt írásbeli tájékoztatása szerint jóváhagyta - a siculitas rövidítéseként - a .sic legmagasabb szintű doméniumnevet, így 2010 első negyedévétől ez lehet Székelyföld saját internetes tartományneve. A "siculitas" mai fordítása "székelység", viszont a középkori magyar közigazgatásban azt az önkormányzó, szabadságjogokkal felruházott közösséget jelentette, amelyre a névválasztással visszautalunk, és amely ilyen módon nemcsak a regionális identitást jelöli, hanem a székely szabadság történelmi gyökereit is.

Bővebben…

Impresszum

Az impresszum (lat. impressum azaz magyarul ki/benyomtatott) a különféle, nyomtatott sajtótermékek (általában a belső címlap hátán vagy az utolsó oldalon) vagy internetes sajtótermékek (felül vagy az oldal alján) azon része, amely a kiadó, a nyomda, a szerkesztőség, illetve a kiadvány legfontosabb adatait tartalmazza. – Egy év alatt sokan nem jöttek rá ennek a szónak, fogalomnak a jelentésérel, így talán nem árt ezt tisztázni.

Bővebben…

Rádió: Zene nélkül Záhony és Nagykanizsa között

Rádió: Zene nélkül Záhony és Nagykanizsa között

Férjem sokat autózik szerte az országban. Ilyenkor általában zenét hallgat. Mivel vannak országos rádióink, ahol a nap többségében zenét lehet hallgatni, így nem kell egy 2,5 órás út alatt mondjuk egy CD-t unalomig hallgatnia, vagy út közben cserélgetnie, elég, ha egy országos lefedettségű rádióállomásra kapcsol.

Bővebben…

Bloggerek

Bloggerek

Nagy Bence, az Evangélikus Élet hasábjain „Blogolni márpedig lehet” című cikkében arra tett javaslatot, hogy ha azt szeretnénk, többen blogoljanak, akkor tegyük fel az evangélikus bloggerek összegyűjtött listáját, ajánlóit honlapunk főoldalára, mert véleménye szerint akkor az érdekes bejegyzések többeket csábítanának arra, hogy blogoljanak.

Bővebben…

Merengés a múló pénzek felett – Eltűnik a király és a vár is

Merengés a múló pénzek felett – Eltűnik a király és a vár is

Annakidején nagymamám sokat búsongott azon, amikor Bartók Bélát kivonták a forgalomból. „Ez az ember nekem egyszer kezet csókolt!” – mondta mindig büszkén, ha valahol az ezressel kellett fizetnie. Persze mindenütt megmosolyogták az idősödő, kissé szenilis nénit, aki mindig a régmúltba révedező sóhaj kíséretében mondta el e szavakat hirtelen jött közönségének. Horváth-Bolla Zsuzsanna írása.

Bővebben…

Kr. e. 200

Kr. e. 200

Egy ismerősöm osztotta meg velem a képet és a hozzátartozó frappáns képaláírást. Kéretik viccnek venni.

Bővebben…

Hittérítés

Hittérítés

„Amikor a misszionáriusok megérkeztek, a miénk volt az ország, a övék pedig a Biblia. Aztán megtanítottak minket csukott szemmel imádkozni. Amikor kinyitottuk a szemünket, övék volt az ország, és a miénk a Biblia.” – Mzee Dzsomo Kenyatta

Bővebben…

Amit Jézus mondott...

Amit Jézus mondott...

„Semmi vicces nem volt abban, amit Krisztus mondott. Ami vicces, az az, hogy Krisztus elmondta ezeket az igazán jó dolgokat a felebarátaink szeretetéről és hasonlókról, majd a következő kétezer évben az emberek egymást gyilkolták és kínozták, mert nem tudták pontosan eldönteni, hogyan is mondta.” – Terry Jones

Bővebben…

Gyerekeink és a példaképek

Gyerekeink és a példaképek

Ezt látni kell. Nem kell szöveg hozzá.

Bővebben…

Budapest image

the hottest Budapest image film directed by István Madarász music: Balkan Fanatik more info: Budapest Business Region www.bbr.hu forrás: youtube.com

Bővebben…

Létezik-e Isten? – Vannak-e fodrászok?

Létezik-e Isten? – Vannak-e fodrászok?

Egy ember elment levágatni a haját, és megigazíttatni a szakállát. Ahogy a fodrász dolgozni kezdett, kellemes beszélgetésbe elegyedtek. Sok mindenről szót ejtettek, különféle területeken.

Bővebben…

Reformáció hónapja – Reklám

Reformáció hónapja – Reklám

A metróban láttam ezt a Reformáció hónapjáról szóló reklámot, s nyomban le is fényképeztem. Szeretem, amikor ilyen korszerűen hirdetjük egyházi alkalmainkat. :-)

Bővebben…

Imádság

Imádság

A férfi egy egész életen át imádkozott. A kérése eleinte úgy tűnt, sosem teljesül. De végül duplán is teljesítette azt az Isten...

Bővebben…

Közösség

Bár nem akartam én ilyen kisgyerekes bejegyzést ide, mert semmi más nem kavar olyan érzelmi és indulati megnyilvánulást, mint a nevelési kérdés, főleg az édesanyákban, de most szeretnék mégis a közösségről és a gyermeki közösségben való nevelkedésről beszélni.

Bővebben…

DINO BUZZATI: AKI MEG AKART GYÓGYULNI

DINO BUZZATI: AKI MEG AKART GYÓGYULNI

Pár kilométerre a várostól, a dombon, a nagy lepratelepet magas kőfal vette körül, s tetején az őrszemek fel-alá járkáltak. Akadt köztük fennhéjázó, goromba, de többnyire megértőek voltak. Szürkületkor a leprások összeverődtek a bástya aljánál, és kérdezgették a barátságosabb katonákat.

Bővebben…

Csodálatos üveggolyók

Csodálatos üveggolyók

A fiú egyik délután találkozott a varázsló hírében álló öregemberrel. Az öreg persze nem volt igazán varázsló, de kétségtelenül nagyon ügyes volt kora ellenére, s különösen érdekes játékot tudott kitalálni a gyerekek és fiatalok számára. Forrás: laudertur.hu

Bővebben…

Tízparancsolat tévéreklám

Tízparancsolat tévéreklám

Mózes mielőtt felment hegyre a zajongó zsidóknak azt mondta: „Meglátom, mit tehetek.” Aztán felment a Sínaira, ahol 40 napot és 40 éjjelt ott töltött. Amikor lejött a hegyről, anép reménykedve várta. Mózes kezében két kőtáblát tartott: „Van egy jó és egy rossz hírem – mondta. – A jó az, hogy tízre lealkudtam. A rossz pedig az, hogy a házasságtörés még mindig közte van!” – szerintem ez egy igazán vicces kis spot. Németül megnézhető itt:

Bővebben…

Az öreghegyi kereszt – Miért állítottunk keresztet?

Az öreghegyi kereszt – Miért állítottunk keresztet?

Az isaszegi Öreghegy nyaralói összefogtak és elhatározták, hogy az útelágazáshoz keresztet emelnek. A szép kezdeményezést egyre többen támogatták, mígnem a kereszt végül elkészült és áll. Már csak az áldás hiányzik, ami október 4-én reménység szerint, ökumenikus istentisztelet keretében fog megtörténni.

Bővebben…

A kisemberek tönkre mennek, közben felfoghatatlanok a számok a Titkok Könyvében

A kisemberek tönkre mennek, közben felfoghatatlanok a számok a Titkok Könyvében

Megállt a lélegzetem, amikor megláttam az állami cégvezetők nyilvánosságra hozott fizetési listáját. Persze azt sejtettem, hogy a nagy számok törvénye bukik ki, de mégis, hétköznapi gondolkodásomban ezek a fizetések a felmérhetetlenség kategóriájába tartoznak. Ráadásul az utóbbi hónapokban segélykérő emailek tucatjaiból is értesülhetett szerkesztőségünk: ilyen hihetetlen pénszórás közepette mégis egyre több ember kerül a létminimum alá.

Bővebben…

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • RSS hírcsatorna
  • Küldés levélben