Újabb bevetésen a KÖSZI: Diákcsendesnapot tartottak az aszódi gimiben

Létrehozás: 2012. november 15., 10:03 Legutolsó módosítás: 2012. november 15., 10:05

Aszód – 2012. október 27-én az aszódi evangélikus gimnázium felkérésére az iskola őszi diákcsendesnapjának szervezésében és lebonyolításában vett részt a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért. Szöveg: Czombos Dorottya, kép: Kondella Mihály

Október 27-e szombat idén a hosszú hétvégék miatt munkanappá lett nyilvánítva, és sok helyen a tanulók iskolába, a dolgozók munkába indultak ezen a napon. Az aszódi evangélikus gimnázium tanulói is reggel a megszokott rend szerint érkeztek az iskolába, azonban az iskola vezetősége diák csendesnapot hirdetett meg. 

A nap főszervezője, az iskola lelkésze, Simon Attila kérte fel a KÖSZI-t ezen az alkalmon való közreműködésre. Szerencsére akadt a KÖSZI csapatában tíz olyan lelkes fiatal, akiknek ezen a szombati napon nem kellett iskolában, egyetemen, munkahelyen lenni, így örömmel tudtunk igent mondani a felkérésre. Bő másfél hónappal korábban elkezdtük az iskola tanáraival a programok kidolgozását. A KÖSZI önkénteseit a Szívvel-Lélekkel Alapítvány segítette, hogy szakmailag maradéktalanul felkészültek legyenek az alkalomra. 

A Hanny Zsófia által vezetett kis csapatunk már péntek este megérkezett Aszódra, hogy az előzetes megbeszélések után a csapat teljes létszámban, közösen készülhessen fel a csoportvezetői feladatokra. A nap reggeli áhítattal kezdődött, ezután következtek a foglalkozások. Az iskola minden tanulója a saját érdeklődési köre szerint állíthatta össze az első három óra rendjét, ugyanis a sokszínű előadások, beszélgetések témái már jóval a program előtt kihirdetésre kerültek. A KÖSZI hat interaktív foglalkozást tudott elvállalni párkapcsolat, önkéntesség, kultúrfitnessz, mentactor, pszichofészek és példaképeink címekkel, amelyekben napjaink problémáiból, nehézségeiből kiindulva pozitív szemléletű megoldási lehetőséget próbáltunk közvetíteni. A délelőtt és egyben a nap istentisztelettel zárult, ahol az iskola összes diákja és dolgozója részt vett. Reménység szerint a nap végén mindenki töltekezve indulhatott haza az őszi szünetre. 

A KÖSZI-ben hálásak vagyunk a lehetőségért, hogy szolgálhattunk ezen a diákcsendesnapon, köszönünk minden segítséget, a meleg fogadtatást, a kényelmes szállást, a finom vacsorát, és reménykedünk a további együttműködésben!  

------------------  

Az Aszódi Evangélikus Gimnázium diákcsendesnapján a KÖSZI önkénteseinek szakmai felkészítését a Szívvel-Lélekkel Alapítvány végezte.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben