Túlvilág. Találkozás? – Ifjúsági istentisztelet Józsefvárosban

Létrehozás: 2012. november 08., 11:10 Legutolsó módosítás: 2012. november 08., 11:11

Budapest – A józsefvárosi gyülekezet minden hónap első szerdáján 20 órától ifjúsági istentiszteletet tart az Üllői út 24-ben, a második emeleten található templomában. A novemberi témát az egyházi esztendő vége és a november eleji temetőlátogatások adták. A sejtelmes plakáton az élet fája szerepel. Túlvilág. Találkozás? címmel kérték fel igehirdetési szolgáltra Gáncs Péter püspököt, aki nosztalgiával tekintett a józsefvárosi templomra, ahol teológuséveit tölthette. Szöveg: Románné Bolba Márta, fotó: Román Péter

Gáncs Péter az asztal képével ábrázolta a bibliai túlvilág képzetet. Ha őszinték vagyunk, be kell valljuk, nem tudjuk, mikor, hol vagy hogyan találkozunk odaát, de azt tudhatjuk, hogy a terített asztal mellett kivel találkozunk. E körül az asztal körül összegyűlhet mindenki keletről és nyugatról, s itt mindenről tudnak beszélni, ami közösségeinkben a gyónás rítusában válik megélhetővé. Az eucharisztikus imádságban az előrement szentekkel együtt énekelünk. Megtapasztalhatjuk, hogy az Úr itt van köztünk, jelenlétében kézzel fogható közelségbe kerül, találkozik a két világ. Bár mi még nem vagyunk ott – s ne is siessünk előre – de ő már itt van köztünk, s asztalközösségében megtapasztalhatunk valamit a menny ízéből.  

Az istentiszteleti zenét Huszák Zsolt vezette, az előkészítést a Józsefvárosi gyülekezet Mandák Házának lakói végezték, a liturgiában Románné Bolba Márta józsefvárosi lelkész szolgált. 

A Mandák Ház közössége istentisztelet után közös vacsorára maradt együtt, ahol az Úr szent asztala profán asztallá, a testvéri közösség színterévé vált.

A józsefvárosi gyülekezet minden hónap első szerdáján 20 órától ifjúsági istentiszteletet tart az Üllői út 24-ben, a második emeleten található templomában. A következő alkalomra, december 5-én, mindenkit szeretettel várunk!

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben