Tartalmas farsangi mulatságot tartottak Cinkotán

Létrehozás: 2010. február 16., 08:20 Legutolsó módosítás: 2010. február 16., 08:27

Farsang farka előtti szombaton vidám nevetgéléssel telt meg az új gyülekezeti ház. Szülők és nagyszülők hozták el gyermekeiket, unokáikat a meghirdetett programra. Vető István lelkész igei köszöntése után a meghívott vendégek bábok segítségével tettek bizonyságot arról, hogy aki Istenben bízik, annak nincs oka félelemre. Szöveg és fotó: Vető István Az alkalomról az Evangélikus Élet következő (2010. 02. 21.) számában is olvashatnak.

Ezt követően az önző lufikirály személyén keresztül tanulhattuk meg, hogy aki mindent meg akar szerezni, a barátait veszti el. A gyülekezet korábbi ifjúsági köréből kinőtt fiatal pedagógusok folytatták a programot mozgalmas és mulatságos vetélkedőkkel, amelyekre a gyermekek és a felnőttek önfeledt kacagása volt a válasz.

A programok között a résztvevők megnézhették, hogyan készül a magyar szabadalommal védett „kürcsi fánk”, sőt ki-ki maga is elkészíthette a különleges édességet.

Az együttlét nem fejeződött be a záró énekkel és imádsággal, mert a fiatalok még sokáig együtt voltak, beszélgettek. Jó volt átélni a nemzedékek testvéri közösségét igében, énekben, imádságban, és a játék felszabadító örömében.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben