Rendhagyó Sztehlo-évforduló ballagással

Létrehozás: 2012. május 05., 13:51 Legutolsó módosítás: 2012. május 07., 11:18

Budapest – Napra pontosan egy évvel ezelőtt, 2011. május 4-én alapította meg egyházunk a Sztehlo Gábor Evangélikus Óvodát, Általános Iskolát és Gimnáziumot Pestszentlőrincen. Az évforduló megünneplésére rendhagyó módon került sor, hiszen éppen ezen a napon tartották az evangélikus gimnázium első ballagását. A most végzős diákok három, illetve négy évig jártak az önkormányzati intézménybe, míg a 2011/2012-es tanévet már egyházi gimnáziumban teljesítették. Szöveg: Kákay István. Fotó: Ruzsa István / Városkép

A most már Pestszentlőrincen is kialakult iskolai rendnek megfelelően istentisztelettel vette kezdetét az alkalom, amelynek szokott módon a helyi evangélikus templom adott otthont. Az igehirdetés utána három lelkész (Győri Gábor, Deák László és dr. Korányi András) egyenként megáldotta a 134 elballagót, akik az Áldáskönyvet kapták útravalóként egyházunktól.

Az ünnepség fanfárok kíséretében a gimnázium zsúfolásig telt udvarán folytatódott bevonulással, az iskola énekkarának szolgálatával, a végzősök búcsújával.
Utána Cselovszki Jenő igazgató mondott köszöntőt, díjazta a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat. Az öregdiákként megszólaló dr. Korányi András visszaemlékezett a korábbi évekre, majd – két nappal anyák napja előtt – Győri Gábor esperes szólt személyes érzéseiről édesanyjával kapcsolatban, Túrmezei Erzsébet sorait idézve.

A ballagók virággal köszöntötték édesanyjukat, végül színes léggömböket engedtek a szélbe, miközben valamennyien kívántak valamit – alighanem sikeres, eredményes érettségit.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben