Ökotábort tartottak Ágfalván

Létrehozás: 2012. augusztus 27., 11:35 Legutolsó módosítás: 2012. augusztus 27., 11:41

Ágfalva – Az ökotábor ötlete azon egyszerű okból született meg, hogy nem volt pénzünk. Nemcsak arra nem, hogy az ország távoli pontjára elvigyük a gyerekeket, de kartonra, színes papírokra, ragasztókra, ilyen-olyan drága múzeum vagy –strandbelépőkre sem. Elkezdtük hát gyűjteni a pet-palackokat, a dobozokat, a kupakokat, a rossz cédéket, a mosószeres flakonokat és a wc-papírgurigákat. Immár harmadik éve ezekből barkácsolunk szebbnél szebb dolgokat. Szöveg és fotó: Heinrichs Eszter

Idén a levegő volt a hét témája, leginkább az „égi madarakkal” foglalkoztunk. Reggelenként azzal, hogy mit ír róluk a biblia, délelőttönként gyönyörűséges -cédéből vagy kukoricacsuhéból készített- madarakat alkottunk, nagyokat kirándultunk, madaras énekeket tanultunk, délutánonként pedig a szomszéd osztrák falu, Lépesfalva strandján fürödtünk. A hét két fő „attrakciója” a csütörtöki és a pénteki kirándulás volt. Csütörtökön Harkára utaztunk. Nem is akárhogyan, hanem lovaskocsival. Geiger Kálmán tanyáján töltöttük a napot. A gyerekek lovagolhattak, állatokat etethettek és simogathattak, kutyabemutatót láthattak és sólymászkodhattak. Két sólyom röptetését is végignézhettük, ami igazi kuriózumnak számított mindannyiunk számára. Másnap pedig Udvardi Ferenccel, a Fertő-Hansági Nemzeti Park munkatársával néztünk ragadozó madarakat az ágfalvi erdőben.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani Ágfalva Önkormányzatának és a Német Nemzetiségi Önkormányzatnak, akik jelentős mértékben hozzájárultak a tábor költségeinek fedezéséhez.
És köszönöm Domonkosné Szemerédy Zsuzsának, Gerhát Orsolyána, Plöchl Ildikónak és Várallyayné Jenovai Szilviának a táborban nyújott önzetlen segítséget.

Képek:

http://agfalva.lutheran.hu/galeria.galeria_34 

http://agfalva.lutheran.hu/cikk.aktualitasok.kepes_beszamolo_az_okotabor_harmadik_negyedik_es_otodik_napjarol

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben