Ne légy birka! – A Petőfi gimi csapata nyerte a döntőt

Létrehozás: 2010. június 07., 11:24 Legutolsó módosítás: 2010. június 07., 11:26

Bonyhád – A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Gazdálkodj okosan! csapata nyerte meg az Ifjúsági Unió Szekszárd Ne légy birka! vetélkedőjének megyei döntőjét. Forrás: teol.hu / H. É.

Így az ő osztályuk kapja a fődíjat, a négy napos osztálykirándulást. Második helyen a palánki FVM DASZK Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakképző Iskola Védelmezők, harmadikon a szekszárdi Garay János Gimnázium Hangzavar csapata végzett. Ők szintén az egész osztálynak nyertek részvételi lehetőséget a természetjáró gyerekek, valamint diákok országos találkozójára, illetve egy három napos hétvégét Doromláson.
A nyeremény csak a hab a tortán, hiszen maga a verseny is kiváló kikapcsolódás volt, fergeteges hangulatban zajlott le a szekszárdi sportcsarnokban. Olyan feladatok mozgatták meg a fiatalokat, mint a traktorkerék gurítás belülről, vagy a jégkocka halászat szüretelő kádban állva, vagy a bekötött szemmel talicska tolás szlalom pályán navigátor segítségével.
A középiskolás fiatalok egyénileg és csapatban is megmutatták, mit tudnak. A több hónapos, környezettudatos magatartást népszerűsítő vetélkedősorozatban a diákok óriási teljesítményt nyújtottak, számos hasznos tapasztalattal, információval gyarapodtak.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben