Megkérdeztük: Diákok a gazdasági válságról

Létrehozás: 2008. október 24., 08:59 Legutolsó módosítás: 2008. október 25., 20:01

A soproni Líceum diákjait arról kérdeztük, hogy a jelenlegi gazdasági válság hogyan hat/hatott eddig az életetükre illetve a családjuk életére? Érzékeltek-e valamilyen változást?

Megkérdeztük: Diákok a gazdasági válságról

Líceum

Mezei Andrea 11. B (evangélikus):
Eddig még jelentős változást nem okozott, de mindez nem jelenti azt, hogy később nem lesz hátránya. Mivel családomat édesapám elvesztése óta édesanyám egyedüli keresetéből tartja el, ezért félti munkáját, ugyanúgy mint családom többi tagja (bár a mai világban mindig félteni kell).
Féltjük vésztartalékainkat is, amik később kisebb segítséget nyújhatnak nekünk a jelentős kiadások során, hiszen az egyedül álló szülőket nem támogatja az állam. 

Tóth Cseperke, 10. A (református):
Ez a kérdés felmerült bennem már pár nappal korábban, és meg is kérdeztem édesapámat. A különféle kifizetendő számlák tekintetében pár ezer forintos drágulás volt megfigyelhető, és ez az érték valószínűleg még emelkedni fog. Mivel a pénzügyeket szüleim intézik, én még nem érzékeltem változást. Persze lehet, hogy ez módosulni fog. 

Fekécs Ildikó, 10. B (evangélikus): 
Én személy szerint nem követtem a gazdasági válság folyamatát, így nem tudnék konkrét és korrekt választ adni erre a kérdésre.

Fellner Anett, 11 B (katolikus):
Egyelőre még nem tapasztaltam semmi változást, bár nálunk a takarékosság mindig nyílvánvaló volt.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben