Immáron tizenhetedik alkalommal rendezték meg az „Úr érkezése" országos ökumenikus szavalóversenyt

Létrehozás: 2010. március 28., 12:14 Legutolsó módosítás: 2010. március 28., 12:19

Nyíregyháza – A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium idén tizenhetedik alkalommal rendezte meg az „Úr érkezése" országos ökumenikus szavalóversenyt. A versenyen a 21 résztvevő két verssel indult. Az egyik egy 16 századi alkotó verse, (Balassi Bálint, Rimay jános, Szenczi Molnár Albert), a másik József Attila istenes témájú verse kellett, hogy legyen. A verseket a verseny szervezői előre megadták, ezek közül választhattak a szavalók. Szöveg és fotó: Kecskemétiné Szilvási Zsuzsanna

Immáron tizenhetedik alkalommal rendezték meg az „Úr érkezése" országos ökumenikus szavalóversenyt

Tekenős Boglárka

A zsűri tagjai neves személyiségek voltak, így Markovics Attila, Nyíregyháza megyei jogú város Polgármesteri Hivatala Oktatási, Kulturális és Sport Iroda vezetője; Kósa Árpád, a Kölcsey Televízió ügyvezető igazgatója; Szabó Erika magyartanár, a Sunshine Rádió hírszerkesztője és Kákay István Országos Iroda igazgató is közöttük volt.

A döntőbe tizenkét tanuló jutott be. A végső eredmény pedig a következő lett:

I. Szabó Lilla – Református Általános Iskola és Gimnázium (Kisvárda)
(051jpg)
II. Kiss Máté – Aszódi Petőfi Evangélikus Gimnázium (Aszód) (034 jpg)
III. Béres Liliána – Arany János Gimnázium és Általános Iskola
(Nyíregyháza).(045 jpg)

Nyíregyháza Megyei Jogú város különdíját kapta: Tekenős Boglárka a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázinázium tanulója.

A közönségdíjat, Deme Adrienn kapta a szavazatok alapján (Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola Kollégium és Óvoda Kisvárda).

A versenyről készült további képek és videó a www.eklg.hu oldalon tekinthető meg (http://www.eklg.hu/2010/03/27/az-ur-erkezese-szavaloverseny/).

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben