Evangélikus óvoda indul Pestszentlőrincen!

Létrehozás: 2012. április 10., 08:53 Legutolsó módosítás: 2012. április 10., 10:39

2012. szeptemberében evangélikus óvoda indul Pestszentlőrincen (Szemeretelep, Hámán Katalin utca). Egyelőre egy vegyes csoport indul, így mind a három csoportba tartozó korosztályt – kiscsoport, középső, nagycsoport – szeretettel várják. Hamarosan kezdődik a beiratkozás. A felvételnél előnyt jelent az egyházhoz tartozás és a lelkészi ajánlás. Az alábbiakban a részleteket olvashatják.

„Nem arra van a bölcsőde,

Fordulj vissza!

Nem megyek én a bölcsődébe

feleli Marika –,

megnőttem már, Bodri kutya,

óvodába járok,

nem valók már bölcsődébe

    hároméves lányok.”

(Donászy Magda: Óvodás vagyok)

 

Kedves leendő óvodás!

Biztos nagy izgalommal várod már az óvodát, hisz oda már a nagyok járnak! Hogy mi mindent csinálhatsz a mi kis „Fészkünkben”? 
Sok új pajtást szerezhetsz, akikkel egész nap játszhatsz! Az udvaron fogócskázhattok, mászókázhattok, de a teremben is érdekes játékok várnak rátok. Van itt baba, autó, kismaci, kirakó és mindenféle csudijó! S ha elfáradtál a nagy játékban, elszunyókálhatsz egy kiságyban.

Kedves szülők!
Eljött a várva várt pillanat, mikor az apró csemeték először ismerkedhetnek meg a közösségi élet szépségeivel. Minden szülő az otthon meleg környezetéhez hasonló óvodát szeretne gyermekének, ahol szakképzett óvó nénik és dadusok foglalkoznak velük.

A Fecskefészek Evangélikus Óvoda 2012 szeptemberében nyitja meg kapuit csendes, kertvárosi övezetben.

Pedagógusaink egészséges életmódra, keresztyén szellemben nevelnek, fejlesztik a gyerekek mozgását, a közösségi életbe való beilleszkedését.
Mozgáskorlátozott gyermekeket is fogadunk, velük külön szakemberek foglalkoznak, segítik egészséges társaik közé való beilleszkedésüket, illetve elfogadásukat.
A Magyarországi Evangélikus Egyház 2011 nyarán egy általános iskolát és egy gimnáziumot vett át a XVIII. kerületi Önkormányzattól, ezzel egy 12 évfolyamos intézményt indított el, s idén óvodával bővíti. Ezzel átmenetet biztosít óvodától akár az érettségiig. A gyermekek iskolás korukra ismerős környezetben, ismerős arcokkal kezdhetik az iskolás éveiket, hiszen ünnepeinket az egész intézmény együtt tartja.

A Fecskefészek Evangélikus Óvoda ezeket a lehetőségeket biztosítja óvodáskorú gyermekeknek és szüleiknek.
A beiratkozás pontos dátumát hamarosan közöljük!

Erős vár a mi Istenünk!

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben