Ének az Ararátról

Létrehozás: 2012. szeptember 19., 10:25 Legutolsó módosítás: 2012. szeptember 19., 10:39

Kalandos utazásra hívták 2012. augusztus 6-a és 9-e között a kajárpéci, a felpéci és a gyömörei hittanos és bibliakörös gyerekeket. A nagy meleg ellenére is szép számmal gyűltek össze a kajárpéci gyülekezeti teremben. A négy délutánon keresztül tartó hittanos táborban Nóé történetét dolgozták föl. Erről szól honlapjuk beszámolója. Szöveg és fotó: Jerabek-Cserepes Csilla

A nyitó áhítatokon a Bibliában szereplő egy-egy híres hegyről hallhattunk, és sokat énekeltünk. A táborra született egy, a Nóé történetét átfogóan elbeszélő dal is Ének az Ararátról címmel. Az áhítatok után a napi témára egy rövid, közös játékkal hangolódtunk rá, majd kisebb csoportokban dolgoztuk föl a témát beszélgetéssel, valamint egyszerűbb és nehezebb feladatok megoldásával. Ezután egy hosszabb szabadtéri játék következett, ahol ügyességre, gyorsaságra vagy éppen a memóriánkra volt szükség, de előbb-utóbb a pingpongasztal köré is egyre több fiatal gyülekezett... 
A programot filmnézés és egy mesemondó előadása is színesítette. Finom falatok nélkül sem maradt a gyereksereg: sorra érkeztek a sütemények, szendvicsek, gyümölcsök, amelyek tálalásában és kínálásában a már konfirmált fiatalok közül hárman is segédkeztek minden nap. A csoportfoglalkozások és játékok lebonyolításában gyülekezeti munkatársak és pedagógusok vettek részt. A jó hangulatú, tartalmas programon több mint harminc — nem csak evangélikus — kajárpéci, felpéci, valamint gyömörei gyerek gyűlt össze. Vajon véletlen volt-e, amikor csütörtök délután a fagyizásra indulva a gyerekek egy szivárványt vettek észre a felhős, de egyben napsütötte égbolton? 
Szerettük volna, ha a gyülekezet is ízelítőt kap az elmúlt négy nap eseményeiből, ezért augusztus 12-én az istentiszteletre érkezőket egy különleges oltárterítő várta Kajárpécen. A Nóé történetének jelenetét ábrázoló textilkép a gyermekek bevonásával készült, az istentiszteleten pedig bemutattuk a tábori kézműves foglalkozások remekeit: papírállatokat és bárkákat; valamint a gyerekek gitáros kísérettel elénekelték a már említett dalt. 
Köszönjük mindazok munkáját, akik bármilyen módon segítettek a tábor megvalósításában, és hálásak vagyunk az Úrnak, hogy ilyen szép számmal összegyűjtött bennünket erre a néhány napra! 

További képek:

http://kajarpec.lutheran.hu/hittantabor2012.php

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben