Elballagtak a Benka diákjai

Létrehozás: 2012. június 21., 15:59 Legutolsó módosítás: 2012. június 25., 13:29

Szarvas – A Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola ballagó diákjait az Ótemplom harangja utolsó közös sétára hívta 2012. június 16-án, szombat reggel. Szöveg: Molnár Istvánné

Nehéz volt a búcsú, hiszen a szívünkhöz nőttek azok a kisdiákok, akik az elmúlt években a szemünk láttára cseperedtek ifjakká. Bízunk benne, hogy a sok-sok törődés és útmutatás eredményeként sikerült a tudás alapjaira, a hitre és az emberségre megtanítani nyolcadikosainkat.

Végzős diákjaink bölcs gondolatokat osztottak meg az ünneplő gyülekezettel. Minden tanítványunktól egy-egy személyre szabott emlékkel, gondolattal köszöntünk el, s megajándékoztuk őket egy csodás Áldáskönyvvel. Két legkiemelkedőbben teljesítő diákunk, Babák Botond és Janecskó Liliána vehette át a névadóról elnevezett Benka-díjat.

Istentiszteletünkön köszöntünk el Ribár János esperestől, akinek az ótemplomi egyházközség és iskolánk közössége is sokat köszönhet, hiszen az elmúlt 12 évben sokat tett intézményünk közösségéért, az evangélikus szellemiségű egyházi nevelésért.

Babák Mihály polgármester – Szarvas Város képviselő-testülete nevében – sokéves áldásos tevékenysége jutalmául nyújtotta át az esperesnek a Közművelődésért járó díjat.

Kívánjuk, hogy valamennyi végzős diákunkat Isten áldása kísérje további életútján!

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben