Csokijézus

— Felvéve: ,
Létrehozás: 2008. október 26., 09:33 Legutolsó módosítás: 2008. október 26., 09:46

Duisburg – Paderborn – A csoki télapóknak és a csoki nyusziknak nemsokára konkurenciájuk lesz? A duisburgi Frank Oynhausen ugyanis Arany Jézust szeretne piacra dobni, ami tulajdonképpen egy csokoládéból készült Jézus figura lenne. Forrás: idea.de

Csokijézus

Csoki Jézus

A feltaláló a német ideának elmondta, hogy új termékével azt szeretné elérni, hogy Jézust újra az emberek életének középpontjába helyezze, karácsonykor és húsvétkor, de más ünnepekkor is.
Oynhausen találmányát október 24 – 26 között a Paderborni Csokoládéfesztiválon állította ki.
Az idősebb látogatók kissé visszafogottan néztek a kreációra, de különösen a fiataloknak nagyon tetszett a Jézus figura. A 100 gramm súlyú figura 2009 húsvétkor lesz először kapható a boltokban. Paderbornban még „ruha nélkül” volt látható a csokoládébábú, mert a fóliát készítő cég az utolsó pillanatban morális okok miatt visszamondta az arany csomagoló papít gyártását.
Oyhausen ötlete onnan jött, hogy az elmúlt évben a férfi egy professzorral beszélgetett a keresztény értékekről és kölcsönösen panaszkodtak az értékek elvesztésének tendenciájáról. Ezzel az új termékkel azonban Jézust újra visszacsempésznék az emberek mindennapjaiba, ha másképp nem, hát ilyen csokifigura formájában. 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben