Bonyhád: Avatott gimnazisták lettek az ifjak

Létrehozás: 2012. szeptember 18., 12:05 Legutolsó módosítás: 2012. szeptember 18., 14:59

Bonyhád – A csütörtöki „szecskaavató” műsorral kezdődött és a szombati diáknappal zárult a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban az a programsorozat, amely az egész iskolát megmozgatta. Forrás: teol.hu, szöveg: Vizin Balázs, fotó: K. A.

A nyitórendezvényen játékos, humoros feladatok vártak a végzősök jóvoltából az újonnan érkezett 7. és 9. osztályos növendékekre, akik a pénteki gálaműsoron mutatkoztak be diáktársaiknak, tanáraiknak.

A produkciók előtt Krähling Dániel, az igazgatótanács elnöke köszöntötte az elsősöket, a műsor zárultával a tizenkettedikesek átadták nekik az iskola nyakkendőjét és jelvényét, Lenczné Vrbovszki Judit igazgatóhelyettes pedig gimnazistává fogadta őket. 

A hagyományoknak megfelelően a fiatalok az eseményt megelőzően megtekintették az iskola korábbi tanulójáról, Lotz Jánosról készített filmet. A világhírű nyelvészprofesszor életéről, szerepvállalásáról egy tesztet is kitöltöttek, a legjobban teljesítők könyvjutalmat vehettek át Kutnyánszkyné Bacskai Esztertől, a magyar munkaközösség vezetőjétől. 

A program a Dynamic zenekar remekül sikerült báljával zárult. A végzős tanulóknak az est második részében nem ártott tartalékolni energiájukkal, hiszen ők éjfélkor éjszakai túrára indultak a Mecsekbe, amely az őszi diáknap nyitóeseménye volt. 

Az alsóbb osztályok szombatra tervezett kirándulásait elmosta az eső, azonban így is mozgalmasan telt a hétvégéjük. A szó szoros értelmében, hiszen sportnapot tartottak az atlétikai csarnokban. Az erőnléti feladatok mellett filmvetítés és activity is színesítette a kínálatot. Sőt Gruber László pedagógus élménybeszámolójának köszönhetően Izlanddal is megismerkedhettek. Mindezt követően a szülői munkaközösség lelkes tagjainak jóvoltából ínycsiklandó bográcsos ételt kóstolhattak a diáknapon résztvevők. 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben