Bibliai mesterségek nyomában – Kézműves tábor volt Kőszegen

Létrehozás: 2012. július 13., 20:33 Legutolsó módosítás: 2012. július 16., 16:16

Kőszeg – „Bibliai mesterségek nyomában” volt a mottó és az áhítatok témája is idén a kőszegi országos kézműves táborban július 1–7. között. Szöveg és fotó: Martonné Némethy Márta

A korábbi létszámhoz képest idén családiasabb volt a hangulat, de akik eljöttek, nem bánták meg! Kisfiúk (8-9 évesek) és nagylányok (13 év felettiek) tábora volt az idén, sok nevetéssel, alkotással és némi éjszakázással.

A korábbi technikák (keresztszemes hímzés, gyöngyfűzés és -szövés, fafaragás, üvegfestés, zsugorfóliázás stb.) mellett idén megismerkedtünk a tűzzománc ékszer készítésével, festettünk terítőt kékfestővel és drótékszereket is alkottunk.

A kötélverés a kisfiúk kedvence volt, aminek csak a fonalak végessége szabott határt.

A barkácsolás mellett jutott idő sok-sok éneklésre, játékra is: az esős idő sem tudta elmosni az esti-éjszakai kereskedős játékot a templomkertben.

Sok-sok mesterség előkerült az áhítatokon (pl. Péter és András, a halászok; Máté, a vámszedő; a jó pásztor és a magvető példázata; Jeremiás a fazekasnál; Pál apostol, a sátorkészítő, a kosárfonó), mesterségük jelképei a tábor végén az „aratási hálaadáskor” mind-mind az oltárra kerültek.

Kicsik és nagyok egyaránt bíznak a jövő évi folytatásban…

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben