Bábeli zűrzavar a Deák téren – Német, dán és magyar kórusok találkoztak – Diavetítéssel!

Létrehozás: 2009. október 30., 10:55 Legutolsó módosítás: 2009. október 30., 11:22

Budapest – A Deák téri Evangélikus Gimnázium kórusa az Európai Unió Comenius Projektje keretében október 26-30 között egy német és egy dán kórust látott vendégül. A Hallasz-e engem? – Bábel énekel című rendezvény csütörtöki próbájára látogattunk el. A péntek esti templomi záróhangversenyre szeretettel hívjuk az érdeklődőket. (Deák téri evangélikus templom, 18.00) Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

A Deák Téri Gimnázium testvériskolája, a neuendettelsaui Laurentius-Gymnasium kórusával és a dániai Hjörring város Muldbjergskoljen kórusával egy héten át próbált közösen. A mintegy 150 fős kórusban különböző nemzetiségek darabjait éneklik együtt.

A gimnáziumban a próbák szünetében megpróbáltuk elcsípni a kórusok tagjait és pár villámkérdést tettünk fel nekik, hogyan érzik magukat.

„Nagyon tetszik a közös éneklés, igaz ugyan, hogy a magyar dalok kiejtésével sokat bajlódtunk, de összességében szép emlékekkel megyek majd haza” – mondta az egyik neuendettelsaui kislány. Mellette álló barátnőjének azonban a dán ritmus-zene, a stomp tetszett a legjobban.

A többieket arról faggattuk, vajon Budapest látnivalóira mennyire jutott idejük: „A belvárost egy vetélkedő segítségével ismertük meg a napokban. Nagyon tetszett az is, amikor a Lánchídon át felmentünk a várba” – mondta egy szőke lány.

Egy fiú pedig azt meséli, hogy olyan jó barátságba került vendéglátójával, hogy minden bizonnyal jövőre meg fogja hívni hozzájuk, Németországba a magyar fiút.

„Azt hiszem ez jó alkalom arra, hogy egymás kultúráját, egymás gondolkodását megismerjük” – mondja a fiú, aki mellett magyar barátja hozzáteszi: „Nekem ráadásul nyelvgyakorlás is, ha egész nap németül kell vele beszélgetnem.”

Aztán kezdődik a szólampróba, és mindenki elsiet. A próbákba még belehallgatunk, s ebből következtetve állíthatjuk: minden bizonnyal szuper lesz a ma esti koncert! A záróhangversenyre október 30-án, 18 órakor a Deák téri evangélikus templomban kerül sor. 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben