A KÖSZI a Reménység fesztiválon – Áldás volt rajta

Létrehozás: 2012. június 14., 15:31 Legutolsó módosítás: 2012. június 18., 13:51

Budapest – A magyarországi keresztény közösségek a Billy Graham Evengélizációs Társasággal együttműködve 2012. június 1–3. között szervezték meg a Reménység fesztivált a Papp László Budapest Sportarénában. A KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért arra kapott felkérést a fesztivál szervezőitől, hogy a mozgássérült résztvevők mellé segítőket toborozzon. Szöveg: Komáromi Benedek, fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

A KÖSZI küldöttjeként részt vettem a Reménység fesztivál szervezésében, azon belül is a Speciális Bizottságban, amely csupa lelkes, imádságos emberből állt. Nemcsak egy rendezvényszervező csoport voltunk, hanem egy testvéri közösség is, így biztos háttérrel, bizakodva munkálkodtam az ügyért. 

Az én feladatom az volt, hogy mozgássérültek mellé segítőket toborozzak. Az előkészületek során sok keresztény közösséget (klub, önkéntes szervezet, világi rendiek, plébániák stb.) sikerült elérnem; megszólítottam mozgássérülteket is, akik közösségeikbe elvitték a hírt. Az én és mások hívására végül mindennap körülbelül 12-20 kerekesszékes érkezett. 

Sokan vállalkoztak segítőnek, és végül közülük tizennyolcan meg is érkeztek különböző feladatkörökre. A mozgássérültek mellé rendelt csapat változó személyi állománnyal mindennap tíz-tizenkét fővel képviseltette magát, és rendelkezésére állt az odaérkezőknek. 

Jómagam nagyon szerettem együtt dolgozni a közösségünkkel, és a vezetőink is kifejezték, hogy nem volt még egy ilyen lelkes, vidám csapat a „gáton”, mint mi. Ezt nagyon jó érzés volt hallani. Úgy érzem, jó rendezői tapasztalat és felüdítő alkalom, oázis volt a Reménység fesztivál mindannyiunk életében. Hálás vagyok minden, az ügy nevében elvégzett munkáért. Isten áldása volt rajta. SDG!

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben