„Oldás + Áldás” – 10. Megálló istentisztelet a KÖSZI szervezésében

Létrehozás: 2012. november 19., 13:37 Legutolsó módosítás: 2012. november 20., 15:31

Budapest – 2012. november 4-én, a megszokott módon a hónap első vasárnapján ismét megrendezésre került a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért Megálló névre keresztelt interaktív istentisztelete a Deák téri evangélikus templomban. Az alkalom a „Meg-oldás” címet viselte, az idei „Összhangban” tematika egy újabb aspektusát mutatta meg nekünk. Személyes beszámoló. Szöveg: Leichter Lilla, kép: Mosa Diána

Lassan stabilizálódni látszik, hogy ez az istentiszteleti forma nem annyira az „arctalan” tömeg, mint inkább egy összeszokott, de kifelé nyitott közösség lelki táplálékát biztosítja minden hónap első vasárnapján. Ebből most is kaptunk egy jókora adagot, amit Varga Gyöngyi evangélikus lelkész „tálalt”. A „menü” (ha már lelki táplálékról beszéltem az imént): kapcsolatok, konfliktusok, megoldások és áldások, mindez Ézsau és Jákób történetével illusztrálva.

Ezek a gondolatok mindig időszerűek. Az én életemben legalábbis mindig vannak olyan helyzetek, konfliktusok, amelyek emberi kapcsolataimat teszik próbára, és akkor a testvéremmel folytatott állandó harcot még nem is említettem. Időről időre szükség van a Szentírásban olvasható hasonló helyzetek felidézésére, hogy lássuk: Isten van annak a képzeletbeli háromszögnek a csúcsán, amely összeköti és kijelöli a „te” és az „én” helyét. Ha köztünk valami meg is szakad, akármennyire is öröknek és megmásíthatatlannak is tűnik a konfliktus, Isten összeköt minket, és az ő szeretetével bármilyen probléma áthidalható. Ez a jelenvalósága minden emberi kapcsolatunkban, szerintem az egyik legnagyobb áldás, amit kaphattunk.

A KÖSZI amatőr drámacsoportja, akik a Megálló istentiszteletek állandó segítői, remek szemléltetői voltak a prédikációnak. Varga Gyöngyi lelkésznő jó érzékkel használta fel a dráma nyújtotta lehetőségeket a hangsúlyok kiemelésére, a gondolatok megfoghatóvá tételére. A zene és az együtt éneklés öröme most is közelebb hozott minket egymáshoz. A technika ördöge próbálta ugyan megtréfálni a lelkésznőt és a hallgatóságot is, de szerencsére Isten üzenetét mikroport nélkül is tisztán értettük.

A következő alkalom mottója: „Feltétel nélkül” – december 2-án a bizalom kérdését járjuk körül, változatlanul a Deák téri evangélikus templomban, ahol Szántó Enikő fog igét hirdetni. Reméljük, legközelebb te is velünk tartasz!

Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik szívesen vennének részt velünk együtt a következő Megálló szervezésében, esetleg szeretnének tagjai lenni a zenekarnak vagy a drámacsoportnak. E-mail címünk: koszi@koszi.net

Honlapunk a http://www.koszi.net oldalon érhető el, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az éppen aktuális általunk szervezett programokról is.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról: 
Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t a Facebookon: http://www.facebook.com/profile.php?id=100001842182512

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A KÖSZI által szervezett 10. Megálló – interaktív istentisztelet a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és a Deák téri Evangélikus Egyházközséggel együttműködésben valósult meg.

 
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben