Aktuális

Megemlékezés az ’56-os áldozatokról Székesfehérváron

Megemlékezés az ’56-os áldozatokról Székesfehérváron

Székesfehérvár - Közös imával emlékeztek a történelmi egyházak vezetői az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire és mártírjaira a Székesegyház oldalánál elhelyezett emléktáblánál. Forrás: Magyar Kurír

Bővebben…

Bemutatkozik a megújult evangélikus portál

Bemutatkozik a megújult evangélikus portál

Budapest - Október 27-én (hétfőn) 11 órai kezdettel a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerületének székházában (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 24.) sajtótájékoztató keretében mutatjukk be az evangélikus egyház internetes főportáljának, a www.evangelikus.hu oldalnak új megjelenési formáját, amelyet a reformáció hetében láthat először a nyilvánosság.

Bővebben…

Harangszentelés Sárszentlőrincen

Sárszentlőrinc - A Sárszentlőrinci Evangélikus Egyházközségben ünnepséget rendeztek október 26-án a templom új harangjának felszentelése alkalmából.

Bővebben…

Bach kantátát adtak elő Debrecenben

Debrecen - 2008. október 26-án a Debreceni Evangélikus Templomban a 10 órás istentisztelet keretében elhangzott J. S. Bach 80. - Erős vár a mi Istenünk - kantátája.

Bővebben…

Kantátazenés istentisztelet és orgonazenés áhítat volt a Deák téren

Budapest - Két komolyzenei programnak is otthont adott a hétvégén a Deák téri Evangélikus Templom. Október 26-án délelőtt, a 11 órás istentisztelet keretében elhangzott J.S. Bach 163. kantátája "Nur jedem das Seine".

Bővebben…

Templom-, gyülekezetiház- és orgonaszentelés Kőszegdoroszlón

Kőszegdoroszló - A kőszegdoroszlói gyülekezet megújult templomáért és orgonájáért, valamint új gyülekezeti házáért adott hálát október 25-én, szombaton.

Bővebben…

Lelkésziktatás Kiskunhalason

Kiskunhalas - Lupták György, a Bács-Kiskun Egyházmegye esperese ünnepi istentisztelet keretében iktatta be hivatalába Honti Irént, a Kiskunhalasi Evangélikus Egyházközség megválasztott lelkészét október 25-én.

Bővebben…

Lelkésziktatás volt Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Ribár János, a Nyugat-Békési Egyházmegye esperese október 25-én ünnepi istentisztelet keretében iktatta be hivatalába Nagy Ervint, a Hódmezővásárhelyi Evangélikus Egyházközség megválasztott lelkészét.

Bővebben…

Budavár–Nürnberg: 25 éves testvérkapcsolat jubileumát ünnepelték

Nürnberg - A budavári evangélikus gyülekezet és a nürnbergi St. Sebald evangélikus gyülekezet Nürnberg városában testvérkapcsolatuk megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelték október 25-én a nürnbergi gyülekezet termében.

Bővebben…

Reformáció hetében, a megújulás jegyében, avagy az egyháznak állandó megújulásra van szüksége

Reformáció hetében, a megújulás jegyében, avagy az egyháznak állandó megújulásra van szüksége

A reformáció, a folytonos megújulás jegyében indítjuk útjára megújult egyházi honlapunkat, a www.evangelikus.hu (www.lutheran.hu) internetes oldalt.

Bővebben…

Bibliakiállítás nyílik az Országos Széchényi Könyvtárban

Bibliakiállítás nyílik az Országos Széchényi Könyvtárban

Budapest - A Biblia Éve 2008 harmadik központi eseményének megnyitója november 21-én lesz az Országos Széchényi Könyvtárban.

Bővebben…

Páratlan Klub

Budapest - Immáron két esztendeje működik egyházunkban a Páratlan Klub, amelynek októberi előadása 22-én zajlott az Országos Iroda épületében. Forrás: fraternet

Bővebben…

Konferenciát tartott a KALME Piliscsabán

Konferenciát tartott a KALME Piliscsabán

Piliscsaba - A KALME (Kommunikationsausschuss Lutherischer Minderheitskirchen in Europa) idén október közepén három napos konferenciát tartott Piliscsabán.

Bővebben…

Egyházzenei koncert volt Piliscsabán

Piliscsaba - Október 21-én, a piliscsabai evangélikus templomban (a németországi Löbau evangélikus gyülekezet kamarakórusa, a Collegium canorum Lobaviense adott koncertet.

Bővebben…

Csendesnap a nyíregyházi Bethlehem imaházban

Nyíregyháza - Szentháromság ünnepe utáni 12. vasárnap csendesnapra gyűltek össze a hívek a nyíregyházi Bethlehem imaházba. Forrás: http://www.lutheran.hu/z/honlapok/eszak/content_esemenyek/390

Bővebben…

Lelkész-igazgató a Luther Otthon élén

Lelkész-igazgató a Luther Otthon élén

Budapest - A Luther Otthon - Szakkollégium élére 2008. május 29-én az Országos Presbitérium megválasztotta Barthel- Rúzsa Zsolt evangélikus lelkészt a kollégium igazgatói tisztségébe, melynek ünnepélyes beiktatására a Lágymányosi Ökumenikus Központ kápolnájában került sor október 10-én. Forrás: http://www.lutheran.hu/z/honlapok/eszak/content_esemenyek/388

Bővebben…

A Déli Egyházkerület polgármesterei eszmecserére gyűltek össze

A Déli Egyházkerület polgármesterei eszmecserére gyűltek össze

Budapest - A Déli Egyházkerület elnöksége, találkozóra hívta meg a Déli Egyházkerület területéről azoknak a városoknak és falvaknak a polgármestereit, ahol evangélikus gyülekezet is jelen van.

Bővebben…

Hálaadás Magyarbólyon és Mohácson

Mohács - A magyarbólyi templom felújítása három éve történt meg, két évvel ezelőtt pedig a mohácsi templom hatvanéves évfordulója adott alkalmat az ünneplésre. A baranyai „végek” evangélikusai ismét hálaadásra gyűlhettek össze ugyanezen a két helyen, csak a korábbi ünneplés oka cserélődött fel: október 12-én délelőtt a Mohács–Magyarbóly–Siklósi Társult Evangélikus Egyházközség magyarbólyi társgyülekezetében a templom felszentelésének százötvenedik évfordulója alkalmából rendeztek ünnepi istentiszteletet; délután Mohácson pedig a templom külső felújításának befejezéséért adtak hálát. Forrás: http://www.lutheran.hu/z/honlapok/del/hirek/0898magyarboly-mohacs

Bővebben…

Gyülekezeti házat szenteltek fel Kölesden

Kölesd - Az egykori kitelepítésektől sújtott tolnai vidéken különösen nagy ritkaságnak számít, hogy egy szerény anyagi erőforrásokkal rendelkező kistérségi gyülekezet a saját erejéből legyen képes sokmilliós beruházásokat végrehajtani. Ez a „kuriózum” jelentősen növelte annak az ünnepnek az értékét, amelyet október 5-én rendeztek Kölesden a kis tolnai egyházközség új gyülekezeti házának kialakítása és felújítása alkalmából. Forrás: http://www.lutheran.hu/z/honlapok/del/hirek/0899kolesd

Bővebben…

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • RSS hírcsatorna
  • Küldés levélben